0.1 C
Šentjur pri Celju
06/12/2023
sentjur.net

Proslavili praznik Krajevne skupnosti Blagovna

Goričica, 23. 9. 2023 – V soboto je praznovala Krajevna skupnost Blagovna. Osrednja prireditev se je letos odvijala pod kozolcem na Goričici. Po pozdravnem nagovoru predsednika KS Blagovna Leona Muleja so se predstavili učenci Otroškega pevskega zbora Blagovna, pod skrbnim vodstvom njihovega zborovodja Uroša Eferla. Zborovodja jih je spremljal na kitari in zapeli so tri pesmi. S svojo igrivostjo in pristnostjo so poželi velik aplavz.

Predsednik KS je podelil knjižne nagrade izbranim učencem podružnične šole, ki so si jih v lanskem šolskem letu zaslužili z marljivim šolskim delom ter s številnimi nastopi, s katerimi so pripomogli k večji promociji šole in kraja. Nagrajeni učenci so Neža Vuga, Eva Močnik Ocvirk, Brina Inja Renčelj, Teja Štrukelj in Tjaša Kolar. Sledil je nastop folklorne skupine Kulturnega društva Blagovna s pevsko točko in z izbranimi plesi. Ker imajo plesalci res nabrušene pete, so vse prisotne povabili na svoj tradicionalni letni koncert, ki bo v soboto, 14. 10. 2023, v telovadnici POŠ Blagovna.

Planiran je bil tudi tradicionalni pohod, ki so ga pripravili v Turističnem društvu Blagovna, a je žal zaradi deževnega vremena odpadel. Vsem nagrajencem iskrene čestitke! (Petra Artnak, foto: Danijel Berden)

Sorodne novice

Mala občina s pestrimi talenti

Tjaša Ferlež

Praznik Občine Dobje in okrogla obletnica šole

Jure Godler

Praznik Občine Dobje za zaprtimi vrati

Jure Godler

Na binkoštno jutro je v Žegru zadišalo po cvrkih

Majda Rezec

Prehodni pokal v rokah ekipe Zlateče

Danijel Berden

Blagovčani v Lokarjah praznovali krajevni praznik

Danijel Berden
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več