10.6 C
Šentjur pri Celju
11/04/2021
sentjur.net

Večina gasilskih društev priskočila na pomoč z budnicami

Šentjur, 1. 5. 2020 – Letošnje leto si bomo zagotovo zapomnili po njegovi drugačnosti, hitrih spremembah, uvedbi novih zakonov in še veliko več. Virus Covid-19 je pošteno spremenil naša življenja, predvsem pa upočasnil naš vsakdanji tempo.

Epidemija korona virusa je spremenila tudi prvomajske budnice. Godbenikom so letos pomagali gasilci, ki so predvajali njihovo glasbo. Tudi godbenikom je dneve spremenila epidemija korona virusa. Predvsem pa je spremenila tradicijo prvomajskih budnic. V številnih krajih so jim na pomoč priskočili gasilci, ki so se podali po krajevnih skupnostih, kjer budnice navadno igrajo godbeniki. Tako je godbeniška glasba zazvenela iz zvočnikov gasilskih vozil tudi v Občini Šentjur in Dobje, kjer so se gasilska društva odzvala prijaznemu povabilu Gasilske zveze Slovenije v pomoč godbenikom.

Zveza slovenskih godb je na Gasilsko zvezo Slovenije naslovila pobudo in vabilo za pomoč pri izvedbi letošnjih prvomajskih budnic godb in pihalnih orkestrov v Sloveniji, saj se budnice zaradi epidemije v dolgoletni zgodovini delovanja mnogih orkestrov prvič niso  izvajale v tradicionalni obliki. Na pomoč so priskočili gasilci, ki so se z gasilskimi vozili in predvajali Slovenske koračnice, s tem pa popestrili deževno prvomajsko jutro. (Tjaša Ferlež, Foto: arhiv društev)

Sorodne novice

Nov gasilski dom, delovna akcija in požar v podjetju Tajfun

Tjaša Ferlež

V naslednjem desetletju kar dva gasilska domova

Jure Godler

Gasilska zveza Šentjur: Uspešno opravili tečaj IDA

Tjaša Ferlež

Gasilci opozarjajo: Previdno pri kurjenju v naravi

Tjaša Ferlež

Začetek leta s Petrolovo donacijo

Jure Godler

Gasilska zveza Šentjur: Z optimizmom v leto 2021

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več