13.2 C
Šentjur pri Celju
28/09/2021
sentjur.net

Z dobrimi željami v novega

Šentjur, 31. 12. 2014 – Vremenska napoved za silvestrski večer: jasno, temperature do -14 stopinj celzija. Prav to je organizatorje glavne zabave ob prehodu iz starega v novo leto v občini, Mestno skupnost Šentjur in Hotel Žonta, prisililo, da so razmislili o nekakšni alternativi silvestrovanja na Mestnem trgu. Svoje prostore so jim dobrovoljno posodili v Hotelu Žonta, kjer so v ta namen iz kavarne odstranili mize in stole ter jo spremenili v topel in prijeten prireditveni prostor. Verjetno je bilo tudi vreme krivo, da se je tega rajanja udeležilo bolj malo zabave željnih.

Ob polnoči so zbrane poleg Polonce Jazbinšek, ki je povezovala program, nagovorili še župan mag. Marko Diaci, predsednik sveta mestne skupnosti Šentjur Jure Raztočnik in predsednik sveta KS Šentjur – Rifnik Andrej Žmahar. Poleg njih se je osrednjega občinskega silvestrovanja udeležilo še precej znanih Šentjurčanov. Vsi zbrani skupaj so ob kozarčku šampanjca ki ga je v ta namen donirala občina, zapeli znano zimzeleno melodijo Silvestrski poljub ter ob zvokih ansambla Fortuna band iz sosednje Hrvaške rajali pozno v novo leto. (Zoran Borovšak)

Sorodne novice

Gasilska vaja: Reševali poškodovane iz Hotela Žonta

Tjaša Ferlež

Na mestu Hotela Žonta bo zrasel nov kompleks

Jure Godler

December ob mestnem ognjišču: Odpirali šampanjce

Jure Godler

Pridruži se nam ob mestnem ognjišču!

Jure Godler

Na ponkovški veselici šotor pokal po šivih

Tjaša Ferlež

Pustno rajanje na Ponikvi

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več