11.8 C
Šentjur pri Celju
22/03/2023
sentjur.net

Šentjursko pustovanje privabilo veliko število pustnih mask

Šentjur, 18. 2. 2023 – Pustno rajanje za otroke na Mestnem trgu v Šentjurju ali ob slabem vremenu na Tržnici Šentjur že vrsto let pripravlja Društvo prijateljev mladine Šentjur. Tokrat je za organizacijske vajeti prvič prijela Nina Jakončič Ploštajner, nova predsednica DPM Šentjur, ki že nekaj let uspešno organizira tudi otroško silvestrovanje. Ob lepem vremenu so ob 10:30 uri Mestni trg napolnile maškare. Po oceni je bilo maškar okoli 300 ter vsaj še enkrat toliko spremljevalcev in staršev, ki se za pustno soboto še niso prelevili v resnični “alter ego”.

Razdelili 450 krofov

Organizatorji so pustnim maškaram razdelili okoli 400 piščalk, s katerimi so opozarjali nase. Uvodoma so zaplesale ciganke plesne skupine KUD Sahar in s pisanimi oblačili segrele ozračje. Vendar, preden se je prava zabava začela, so se maske podale na pustno povorko do Supermarketa KEA, kjer so jih pričakali krofi in osvežilne pijače. Ko so se policisti, minioni, ribiči, gasilci, razbojniki, indijanci in ostali vrnili nazaj na začetno pozicijo, se je začelo rajanje.

Organizatorji so podelili številne nagrade, s tem, da so najboljše maske prejele tudi največje darilne vrečke. Žal pa je marsikateri obiskovalec pogrešal šentjurske kurente, ki pa jih na rajanju ni bilo. Ti so bili že abonirani na Ptuju. K sreči je čast kurentov reševal mali simpatični kurent, ki ni veliko prispeval k odganjanju zime. Pustno rajanje v Šentjurju in silvestorvanje za otroke sta dokazala, da je za tovrstne zabave veliko interesa staršev in tistih najmlajših.

Zahvala donatorjem

Organizatorji se zahvaljujejo tudi donatorjem, ki so jim pomagali pri izpeljavi pustnega rajanja. To so Trgovina Jager, sentjur.net, Delavnica Selič Vanja & Gregor, AHAC trgovinsko podjetje, Eli Frizerstvo, Frizerstvo SN, Pletenine Špenko, Pletilstvo Petra, Cvetličarna Doris, Točeni parfumi NENA, Kavarna Resevna, Bum Café, Kebapči Aga – Šentjur, Pizzerija Osmica, Slaščičarna Jana, Šiviljstvo Jožica, TREND trgovina, Pasji Stil Striženje psov, Gostišče in prenočišča Bohorč, Preja d.o.o, Kavarna pri šoli Hruševec, Ramna Slivniško jezero, Pekarna Benjamin Jager, Trgovine KEA, Santana TD Benx in KUD Sahar. (Jure Godler)

Sorodne novice

Ponovno prava pustna povorka skozi Ponikvo

Tjaša Ferlež

Prejeli smo: Čas za drugačnost in iznajdljivost

Jure Godler

Šentjurski, pobreški in majšperški kurenti priklicali zimo?

Jure Godler

Pustne maske rajale tudi na Ponikvi

Tjaša Ferlež

Na Ramni rajale številne maske

ViP

Pust norčavi tudi v gostišču Obrez

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več