7.7 C
Šentjur pri Celju
26/02/2024
sentjur.net

Z Jelko v Državni zbor

Šentjur, 18. 6. 2014 – Člani občinskega odbora stranke SDS so kot prvi v naši občini pripravili predstavitev kandidatke svoje stranke v našem volilnem okraju. Na tiskovni konferenci so predstavili kandidatko svoje stranke na prihajajočih predčasnih državnozborskih volitvah Jelko Godec in program stranke. Predstavitve so se udeležili predsednik OO SDS Šentjur Jože Korže, aktualni poslanec mag. Štefan Tisel, člani IO SDS Šentjur in njihova kandidatka.

Rojena je bila leta 1969, svoje otroštvo pa je preživela v Celju. Leta 1995 je diplomirala iz smeri fizika-tehnika in se isto leto z možem Velimirjem preselila v Prlekijo. Po devetih letih profesorskega dela na srednji šoli se je leta 2006 odločila, da je čas za spremembo in od takrat dalje izjemno uspešno vodi Ljudsko univerzo Šentjur. Sedaj z možem in tremi otroki živi na Ponikvi. Od leta 2008 je članica IO SDS v Šentjurju, od leta 2010 pa tudi občinska svetnica.

V svojem govoru je na kratko predstavila program stranke z naslovom »Za gospodarsko rast, pravičnost in nova delovna mesta.« (Več o programu si lahko preberete na spletni strani stranke.) Nato je spregovoril še naš bivši župan mag. Štefan Tisel. »Prepričan sem, da bo to stranka, ki bo imela v državnem zboru največ poslancev,« je samozavestno povedal. Izpostavil je še: » Stranka ima resen program, resne kadre in tudi izkušnje z vladanjem v letih od 2004 do 2008 in 2011 do 2012, ko je v enem letu uvedla ogromno sprememb. Naslednja vlada, ki je po namerni zrušitvi Janševe vlade nadaljevala vladanje, je bil praktično stran vržen čas. Recimo davek na nepremičnine, povečevanje administrativnih zadev ter najrazličnejše druge neumnosti. Imamo dober program in čas je, da se za Slovenijo začnejo boljši časi. Samo poštenje in delo je tisto, kar bo Slovenijo pripeljalo iz krize.«

Za konec je svoje povedal še predsednik občinskega odbora, sicer Jelkin oče, Jože Korže. »Vesel sem, da je IO tako soglasno sprejel kandidaturo ter da ni bilo glede tega nikakršnih nasprotovanj. V nekaterih volilnih okrajih so nastali veliki problemi glede tega. Menim, da, če bo izvoljena, bo to funkcijo opravljala z odliko. Povsod poslušamo, da želijo ljudje v politiki nove obraze, in mi jim prav to ponujamo. Povsem nov obraz, za razliko od večine drugih predstavljenih kandidatov,« je ob tem še dodal. (Z. B.)

Sorodne novice

Pogovor o Sloveniji v duhu knjižnih uspešnic

Jure Godler

So slovenski kmetje na robu izumrtja?

Jure Godler

Šentjurčanki med najbolj uspešnimi politiki septembra

ViP

Prejeli smo: Odbor SDS pomagal odpravljati posledice poplav

Jure Godler

Zdenka Jan je nova predsednica ZDUS

Milenka Blažević

Barbara Gradič Oset na čelu kulturnikov

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več