15.3 C
Šentjur pri Celju
17/06/2024
sentjur.net

Z novimi znanji in spoznanji na Ljudski univerzi Šentjur

Šentjur, 20. 6. 2023 – Ljudska univerza Šentjur je v minulih dneh zaključila s promocijsko akcijo Tednov vseživljenjskega učenja, ki je bila v znamenju zelo raznolikih izobraževalnih dogodkov, ki so poudarjali pomen učenja za in skozi vse življenje in za vse generacije. Še vedno si na hodniku, ki vodi do Ljudske univerze, lahko ogledate razstavo ročnih del upokojenk z naslovom Ustvarjeno ob klepetu.  V zelo lepem spominu pa so se udeležencem vtisnile učilnice v naravi.

Najprej so se s Člani UTŽO Šentjur odpravili po sledeh razbojnika Guzaja, na Prevorje. Gostitelji, Kulturno društvo Prevorje, so člane zelo gostoljubno sprejeli z značilno kozjansko pršjačo in zavihjačo. Otroci s podružnične šole Prevorje so pripravili kulturni program, nato pa so se odpravili po delu Guzajeve pohodne poti. Na poti so se ustavili tudi pri novem nastanitvenem obratu, Brunarici Pajek (Apartment Pajek on the Hayrack), kjer so jih zopet zelo gostoljubno sprejeli. Ob koncu so obiskali še grob razbojnika Guzaja.

Pametni telefoni

Sledila je učilnica v naravi z mentorjem računalništva in pametnih telefonov, v okviru katere so se odpravili na ogled Luke Koper, v edino podzemno cerkev v Sloveniji, na ogled Oljarne Toškan in se za prijeten zaključek popeljali še z ladjico po slovenski obali. Za zaključek študijskega leta so se odpravili še na voden ogled najlepše ohranjenega srednjeveškega mesta Škofja Loka in vasi Puštal, nato pa še na Tavčarjev dvorec Visoko, kjer so se s kulturnim programom, ki so ga pripravile LUŠne citrarke in pevci skupaj z mentorico Jasmino Levičar, s pesmimi skladateljev Ipavcev, ljudskimi melodijami in ˝citrarsko himno˝ Cvetje v jeseni z istoimenskega filma po knjižni predlogi poklonili Tavčarjevem letu. Vlada RS je leto 2022 razglasila za leto Josipa Ipavca, leto 2023 pa za leto Ivana Tavčarja.

Tudi med poletnimi počitnicami vabijo med 3. 7. in 7. 7. 2023, od 9.00 do 12.00 na brezplačne počitniške ustvarjalnice za otroke nad 6. letom starosti. 4. 7. pa bodo za starejše nad 55 let potekale brezplačne delavnice digitalnih znanj v večnamenskem vozilu z mobilno učilnico pred stavbo Občine Šentjur od 9:00 do 13:00 ter od 14:00 do 18:00 pred podjetniškim inkubatorjem Aurea. Lahko pa ste tudi Gibčni z Estelo. Lepo vabljeni v njihovo učečo se skupnost na odkrivanje novih znanj. Zaradi omejenega števila učnih mest je na vse aktivnosti potrebna predhodna prijava. (LUŠ)

Sorodne novice

Ognjeni spektakel in druženje ob koncu leta za LUŠ

Jure Godler

Likovnice UTŽO v poklonu na Edvarda Ravnikarja

Jure Godler

Plesna terapija s člani UTŽO Šentjur

Jure Godler

Zmagovalne ilustracije članicam likovnega študijskega krožka

Jure Godler

Ob zaključku razstave Slomškova polica na Kocki

Jure Godler

Tudi LUŠ izpadel z državnega razpisa. Se obeta pritožba?

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več