33.8 C
Šentjur pri Celju
17/08/2022
sentjur.net

S poljubi vstopili v pomlad

Blagovna, 20. 3. 2014 – Učitelji Glasbene šole skladateljev Ipavcev Šentjur že več let organizirajo pomladne koncerte svojih učencev za starše in druge poslušalce. Tokrat je bil za izvedbo te prireditve zadolžen profesor klavirja in orgel Simon Jager. Koncert so tudi prvič prestavli iz Šentjurja v telovadnico POŠ Blagovna, ki se je znova izkazala s čudovito akustiko in primerno velikostjo. Verjetno bo, tudi ko bomo Šentjurčani dobili nov Ipavčev kulturni center, ta kar precejšnja konkurenca novemu objektu, kar ugotavljajo glasbeniki. Pomladanski koncert je že dvanajsti po vrsti, ki jih je organizirala glasbena šola. Tokrat so natančno zadeli tudi datum, saj se je prvi pomladni dan začel ravno pol ure pred uradnim začetkom koncerta. “Če pomislimo na kraj Blagovna, nam na misel najprej pridejo štorklje, ki si vsako pomlad spletejo gnezdo v bližini,” je povedala ravnateljica Simona Zdolšek. V nagovoru pa se je spomnila tudi mamic, ki so v mesecu marcu praznovale kar dva praznika. Pomen starševstva, družine, odnos med otrokom in materjo pa je bila rdeča nit tokratnega koncerta. “Otrokova prva ljubezen je mama, ki ju vse življenje povezuje nevidna močna nit. To sožitje so izrazili posredno – z glasbo,” je poetično zaključila ravnateljica.

Nastopilo je 77 otrok, ki so zaigrali v osmih instrumentalnih zasedbah. Zaigrali so Tolkalna komorna skupina, orkester harmonik, instrumentalni plesni trio, trio klarinetov, pihalni trio, kitarski orkester, godalna komorna skupina ter pihalni orkester. Tokrat so organizatorji zadeli tudi trajanje koncerta, ki je bil ravno prav dolg. Torat izpostavljamo instrumentalno-plesni trio, v katerem so igrale in plesale Špela Jezovšek, Daniela Preskar in Eva Vrečko. Zanimiv gibalni plesni performans je spominjal na Harlekina, ki ga poznamo tudi iz Ipavčevega baleta Možiček. Poleg samega koncerta se je odvijala med nastopi tudi zanimiva igrica, ki sta jo pripravila Nataša Aškerc in njen sin Maj. Maj je zaigral psička, ki je iskal poljubčke. Na koncu koncerta ugotovi, da je najboljši poljubček ravno od njegove mamice. Vse obiskovalke Pomladnega koncerta pa so v premoru pred zadnjimi nastopajočimi prejele šopke cvetja. (J. G.)

Sorodne novice

Prejeli smo: Snemanje dokumentarnega filma o Josipu Ipavcu

Jure Godler

Glasbena šola Šentjur vabi k vpisu 2021/2022

Jure Godler

#koronaintervju št. 24 – Simona Zdolšek, ravnateljica glasbene šole

ViP

Stelli je za las ušel slovenski izbor za Evrovizijo

Jure Godler

Božični koncert glasbene šole obiskal Božiček

Jure Godler

Prejeli smo: Izjemen uspeh šentjurskih glasbenic v Trstu

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več