18.9 C
Šentjur pri Celju
20/07/2024
sentjur.net

Z Ritmom mladosti se poslavljajo od leta

Šentjur, 29. 5. 2014 – Ena izmed tradicionalnih prireditev na OŠ Franja Malgaja Šentjur je Ritem mladosti. Idejna vodja prireditve za starše in sorodnike je učiteljica glasbe Melita Račečič Prevodnik, nastopajoče pa povezuje rdeča nit – glasba. Zaplesali so plesalci Šolskega plesnega festivala, poslušalce pa je prebudila mala Orffova skupina. Glavni nastopajoči so bili pevke in pevci otroškega in mladinskega pevskega zbora. Otroški zbor je letos nastopal dvakrat na Novoletni čajanki, udeležili so se Revije pevskih zborov. Predstavila se je tudi ekipa solo plesov 4. do 6. razreda, ki je na področnem tekmovanju Šolskega plesnega festivala v konkurenci 18 šol zasedla odlično drugo mesto. Gledalcem se je predstavila tudi vokalna skupina Terca s solistkama Zalo Gunzek in Niko Vrečič. Proti koncu nastopa se je zborovodkinja Račečičeva poslovila od devetošolk, ki zapuščajo osnovnošolske klopi s spominskim darilcem.

Za zaključek so pustili “največjo poslastico”. Predstavila se je šolska plesna skupina, ki bo v ponedeljek, 2. 6. 2014, nastopila na državnem tekmovanju. Plesalci so si sami izmislili zgodbo, ki jo je mentorica Mojca Zupanc oblikovala v koreografijo. Z njo so na področnem tekmovanju osvojili prvo mesto in navdušili vse gledalce. (J. G.)

Sorodne novice

OPZ Planina domov prinesel 1. nagrado

Jure Godler

Šentjurčani v samem vrhu ŠPF-ja

Jure Godler

Pevsko povezani in močnejši

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več