14.5 C
Šentjur pri Celju
11/08/2022
sentjur.net

Za nova znanja se vedno najde čas

Šentjur, 17. 11. 2021 – To sredo so članice Društva kmetic Mavrica Šentjur skupaj s Šolskim Centrom Šentjur pripravile kuharsko delavnico. V tem času so najbolj prizadeta društva, ki imajo zaradi ukrepov oteženo delovanje. Eno iz med njih je tudi Društvo kmetic Mavrica iz Šentjurja. Kuharsko delavnico so organizirale po zelo dolgem času. Tema delavnice je bila – prigrizki in finger food, ki je trenutno ena od aktualnejših tem današnje kulinarike. Finger food so jedi, ki so pripravljene na način da se preprosto primejo v roko. So preproste in nezahtevne jedi, ki ne potrebujejo dolgotrajne priprave. Pri njihovi pripravi jih kar položimo na prtiček oziroma jih primemo kar z roko.

Spretnosti hitrih prigrizkov

Članice društva so se na kuharskem tečaju naučile spretnosti priprave manjših in hitrih prigrizkov. Vse skozi pa je tečaj vodila mentorica na Šolskem centru Šentjur Dragica Keše. Vse narejene dobrote, so članice ob koncu tečaja tudi poskusile in uživale v razvajanju svojih brbončic. Dan so tako zaključile polne novega znanja in ponovnega srečanja. Dan je bil zanimiv, poln novega znanja in nekaj malega tudi druženja, ki je potekalo pod strogimi PCT pogoji. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Članice Društva kmetic Mavrica so raziskovale Pohorje

Tjaša Ferlež

Kratko, a sladko druženje članic društva kmetic

Tjaša Ferlež

Članice Društva kmetic Mavrica so se podale na izlet v Celje

Jure Godler

Šentjurske kmečke žene na izletu po Hrvaškem

Tjaša Ferlež

Zaigrali udeleženci poletne šole

Jure Godler

Z delavnico moderne kaligrafije so se poklonili kulturi

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več