29.1 C
Šentjur pri Celju
19/06/2024
sentjur.net

Začetek leta s Petrolovo donacijo

Ponikva, 10. 1. 2023 – V zadnjih dneh preteklega leta so se na zadnjem skupnem druženju zbrali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Ponikva. Uvodoma so prejeli donacijo, ki jo letos že dvanajsto leto zapored pokovškim gasilcem podarja podjetje Petrol. Donacijo v vrednosti 200 €  bodo gasilci porabili za nakup nove zaščitne opreme v gasilskem društvu.

Podjetje Petrol se je že dvanajsto leto zapored odločilo, da bo namesto nakupa poslovnih daril ob novem letu z donacijami pomagalo mnogim posameznikom, društvom in projektom v lokalnih skupnostih po vsej Sloveniji. Osnovni namen projekta, ki poteka pod sloganom “Naša energija povezuje”, je s pomočjo Petrolovih zaposlenih na bencinskih servisih pomagati pomoči potrebnim tako posameznikom kot tudi organizacijam in društvom v posameznih lokalnih okoljih.

Uradno prevzeli donacijo

Donacijo podjetja Petrol je bilo potrebno tudi uradno sprejeti. V imenu PGD Ponikva je donacijo sprejel predsednik društva Franc Hrovatič, podaril pa jo je šef bencinskega servisa Celje – Hudinja Srečko Mohar. »V imenu vseh članov PGD Ponikva se podjetju Petrol še enkrat zahvaljujemo za njihovo velikodušno dejanje,« je za konec povedal predsednik.

Donacija pa ni bila edini razlog za veselje. Preteklem letu je nekaj njihovih članov praznovalo okrogli jubilej. Silvo Vidovič, Roman Pevec in Jelka Ferlež petdeset let ter Branko Senica šestdeset let. V ta namen so člani društva  nazdravili z jubilanti, jim izročili majhno simbolno darilo ter jim izrekli čestitke.(Tjaša Ferlež, Foto: Bernarda Horvat)

Sorodne novice

Spomnili so se sv. Florjana

Jure Godler

Neurje ni prizaneslo niti gasilskemu domu

Tjaša Ferlež

S podpisi potrdili odlično sodelovanje občine in gasilcev

Jure Godler

Šentjurska bencinska črpalka med najlepšimi v državi

ViP

Novo gasilsko vozilo v Dobju bo leta 2025

Tjaša Ferlež

Pogasili požar v Domu starejših Šentjur

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več