23.6 C
Šentjur pri Celju
21/09/2023
sentjur.net

Začetek leta s Petrolovo donacijo

Ponikva, 10. 1. 2023 – V zadnjih dneh preteklega leta so se na zadnjem skupnem druženju zbrali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Ponikva. Uvodoma so prejeli donacijo, ki jo letos že dvanajsto leto zapored pokovškim gasilcem podarja podjetje Petrol. Donacijo v vrednosti 200 €  bodo gasilci porabili za nakup nove zaščitne opreme v gasilskem društvu.

Podjetje Petrol se je že dvanajsto leto zapored odločilo, da bo namesto nakupa poslovnih daril ob novem letu z donacijami pomagalo mnogim posameznikom, društvom in projektom v lokalnih skupnostih po vsej Sloveniji. Osnovni namen projekta, ki poteka pod sloganom “Naša energija povezuje”, je s pomočjo Petrolovih zaposlenih na bencinskih servisih pomagati pomoči potrebnim tako posameznikom kot tudi organizacijam in društvom v posameznih lokalnih okoljih.

Uradno prevzeli donacijo

Donacijo podjetja Petrol je bilo potrebno tudi uradno sprejeti. V imenu PGD Ponikva je donacijo sprejel predsednik društva Franc Hrovatič, podaril pa jo je šef bencinskega servisa Celje – Hudinja Srečko Mohar. »V imenu vseh članov PGD Ponikva se podjetju Petrol še enkrat zahvaljujemo za njihovo velikodušno dejanje,« je za konec povedal predsednik.

Donacija pa ni bila edini razlog za veselje. Preteklem letu je nekaj njihovih članov praznovalo okrogli jubilej. Silvo Vidovič, Roman Pevec in Jelka Ferlež petdeset let ter Branko Senica šestdeset let. V ta namen so člani društva  nazdravili z jubilanti, jim izročili majhno simbolno darilo ter jim izrekli čestitke.(Tjaša Ferlež, Foto: Bernarda Horvat)

Sorodne novice

Na Planini pri Sevnici obeležili 130-letnico gasilstva

Tjaša Ferlež

Hvala, gasilci, ker imate srce za soljudi!

Tjaša Ferlež

Razmišljanje: Hvala vam, gasilci!

Jure Godler

Silovita moč narave znova razdejala občino

ViP

Urnebes vetra in dežja razdejal tudi našo občino

Jure Godler

Naročeno gasilsko vozilo čakajo že več kot dve leti

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več