-2.4 C
Šentjur pri Celju
02/04/2020
sentjur.net

Zagorelo je v delavnici

Kalobje, 2. 11. 2018 – Okoli 16. ure je zagorelo v manjši delavnici na Kalobju. Do požara je prišlo, medtem ko je lastnik brusil železo s kotno brusilko. Ko je opazil, da so se v kotu vnele odpadne krpe, je takoj začel z gašenjem. Kmalu je ugotovil, da požaru ne bo kos, zato je poklical na pomoč. Kljub temu, da je poklical na pomoč, je pri gašenju še vedno vztrajal, zato je sam ostal ujet v objektu. Zaradi velikega toplotnega sevanja pri gorenju se je med tem požar skozi okno razširil na ostrešje objekta.

Na kraj požara so najprej prihiteli gasilci iz PGD Kalobje, ki so ob prihodu na mesto intervencije ocenili, da lahko pride do pomanjkanja vode. Odločili so se za dodatno alarmiranje PGD Dobje in PGD Planina. Gasilci so od domačih izvedeli, da je v objektu ujeta oseba, zato so nemudoma poslali v objekt prvo napadalno skupino, ki je začela z reševanjem pogrešanega. Med iskanjem pogrešanega in gašenjem je požar začel uhajati v bližnji gozd, zato so se prosti gasilci s požarnimi metlami in grabljami napotili v gozd, da bi preprečili širjenje požara po podrastju gozda. Med tem časom so iz gorečega objekta rešili ponesrečenca in ga oskrbeli. Gasilcem je med tem časom uspelo pogasiti požar in preprečiti širjenje požara na druge objekte in gozd, ki so bili v bližini.

Sodelovalo 28 gasilcev

Poleg domačega društva sta sodelovala še PGD Planina in PGD Dobje. Skupaj se je vaje udeležilo 28 gasilk in gasilcev iz vseh treh društev. Vajo je pripravil in vodil poveljnik PGD Kalobje, Dejan Hribernik. Vajo si je ogledal tudi poveljnik gasilske zveze Šentjur Martin Cmok, ki je ocenil, da je bila vaja dobro izvedena, hkrati pa je pohvalil gasilce in poudaril, kako pomembna je komunikacija in poslušanje gasilcev med seboj, ko pride do požara. Pozdrav pa je gasilcem namenil tudi predsednik krajevne skupnosti Kalobje, Zdravko Hribernik, ki jih je pohvalil za dobro izpeljano vajo kljub dežju, močni megli in razmočenemu terenu. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Damjana Čakš postala predsednica PGD Šentjur

Jure Godler

PGD Planina: V načrtu je nov gasilski dom

Jure Godler

PGD Dramlje: Sprejetost v kraju jim veliko pomeni

Jure Godler

Občina Šentjur bo tudi naprej podpirala naše gasilce

Jure Godler

PGD Prevorje: Biti gasilec je čast in odgovornost

Jure Godler

Misli že na pripravi praznovanja 90-letnice društva leta 2022

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več