-2.7 C
Šentjur pri Celju
19/01/2022
sentjur.net

Zagorelo je v delavnici

Kalobje, 2. 11. 2018 – Okoli 16. ure je zagorelo v manjši delavnici na Kalobju. Do požara je prišlo, medtem ko je lastnik brusil železo s kotno brusilko. Ko je opazil, da so se v kotu vnele odpadne krpe, je takoj začel z gašenjem. Kmalu je ugotovil, da požaru ne bo kos, zato je poklical na pomoč. Kljub temu, da je poklical na pomoč, je pri gašenju še vedno vztrajal, zato je sam ostal ujet v objektu. Zaradi velikega toplotnega sevanja pri gorenju se je med tem požar skozi okno razširil na ostrešje objekta.

Na kraj požara so najprej prihiteli gasilci iz PGD Kalobje, ki so ob prihodu na mesto intervencije ocenili, da lahko pride do pomanjkanja vode. Odločili so se za dodatno alarmiranje PGD Dobje in PGD Planina. Gasilci so od domačih izvedeli, da je v objektu ujeta oseba, zato so nemudoma poslali v objekt prvo napadalno skupino, ki je začela z reševanjem pogrešanega. Med iskanjem pogrešanega in gašenjem je požar začel uhajati v bližnji gozd, zato so se prosti gasilci s požarnimi metlami in grabljami napotili v gozd, da bi preprečili širjenje požara po podrastju gozda. Med tem časom so iz gorečega objekta rešili ponesrečenca in ga oskrbeli. Gasilcem je med tem časom uspelo pogasiti požar in preprečiti širjenje požara na druge objekte in gozd, ki so bili v bližini.

Sodelovalo 28 gasilcev

Poleg domačega društva sta sodelovala še PGD Planina in PGD Dobje. Skupaj se je vaje udeležilo 28 gasilk in gasilcev iz vseh treh društev. Vajo je pripravil in vodil poveljnik PGD Kalobje, Dejan Hribernik. Vajo si je ogledal tudi poveljnik gasilske zveze Šentjur Martin Cmok, ki je ocenil, da je bila vaja dobro izvedena, hkrati pa je pohvalil gasilce in poudaril, kako pomembna je komunikacija in poslušanje gasilcev med seboj, ko pride do požara. Pozdrav pa je gasilcem namenil tudi predsednik krajevne skupnosti Kalobje, Zdravko Hribernik, ki jih je pohvalil za dobro izpeljano vajo kljub dežju, močni megli in razmočenemu terenu. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Gasilska vaja: Iz objekta so slišali klice na pomoč

Tjaša Ferlež

Domači gasilski podmladek pobral vsa prva mesta

Tjaša Ferlež

Za roko jo je zaprosil kar na vrhu Triglava

Tjaša Ferlež

Gasilci na obisku pri Kulturni pip’ci

Tjaša Ferlež

Za nesrečo je bila kriva otroška igra

Tjaša Ferlež

V Gorici pri Slivnici helikopter slovenske vojske

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več