1.3 C
Šentjur pri Celju
05/12/2023
sentjur.net

Udar strele je zanetil požar v nekdanjem Hotelu Žonta

Šentjur, 2. 6. 2022 – Kot, da ne bi bil dan že tako “popoln” ko je jug naše občine poklestila toča, je zagorelo tudi v nekdanjem Hotelu Žonta. Čeprav je še malo pred začetkom požara divjala nevihta, je ta ponehala, ko so se prikazali ognjeni zublji. Požar, ki je bil zagotovo eden največjih pri nas, je zajel celotno ostrešje hotela, nekdaj ponosa Šentjurja, zadnja leta pa šentjurske sramote.

Požar, ki naj bi se razvil okoli polnoči se je hitro širil. Kot prvi so na mesto požara prišli gasilci PGD Šentjur, ki pa so kmalu ugotovili, da je požar preobsežen, zato so alarmirali še šest dodatnih gasilskih enot – PGD Lokarje, Slivnica, Dramlje, Ponikva, Kalobje in Prožinska vas. Požar v centru Šentjurja je gasilo 75 gasilcev skoraj iz celotne občine. Gasilci PGD Šentjur so imelo zelo kratko noč, saj so na požaru in pogorišču vztrajali vse do jutra in gasili nove zametke požara.

Po prvih ugotovitvah v požaru ni bil nihče poškodovan, nastala je materialna škoda. Ugotovljeno je bilo, da je do požara prišlo zaradi udara strele. V požaru ni bil nihče telesno poškdoovan, nastala je materiala škoda, katera bo znana po naknadnem ogledu kraja in uradni oceni pristojnih služb. Po vseh zbranih obvestilih in ugotovitvah bodo policisti o požaru obvestili Okrožno državno tožilstvo v Celju. (Jure Godler, foto: Aleš Petek, Jure Godler)

Video posnetek

Sorodne novice

Požar uničil novogradnjo v Dobrini

Tjaša Ferlež

Za nastali požar je bila kriva sveča

Tjaša Ferlež

Pogasili požar v Domu starejših Šentjur

Jure Godler

Šentjurski gasilci naročili nov gasilski avtomobil

Jure Godler

Obudili tudi spomin na požar na trgu sv. Jurija

Jure Godler

72 intervencij in 721 udeleženih operativcev

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več