33.4 C
Šentjur pri Celju
01/07/2022
sentjur.net

Udar strele je zanetil požar v nekdanjem Hotelu Žonta

Šentjur, 2. 6. 2022 – Kot, da ne bi bil dan že tako “popoln” ko je jug naše občine poklestila toča, je zagorelo tudi v nekdanjem Hotelu Žonta. Čeprav je še malo pred začetkom požara divjala nevihta, je ta ponehala, ko so se prikazali ognjeni zublji. Požar, ki je bil zagotovo eden največjih pri nas, je zajel celotno ostrešje hotela, nekdaj ponosa Šentjurja, zadnja leta pa šentjurske sramote.

Požar, ki naj bi se razvil okoli polnoči se je hitro širil. Kot prvi so na mesto požara prišli gasilci PGD Šentjur, ki pa so kmalu ugotovili, da je požar preobsežen, zato so alarmirali še šest dodatnih gasilskih enot – PGD Lokarje, Slivnica, Dramlje, Ponikva, Kalobje in Prožinska vas. Požar v centru Šentjurja je gasilo 75 gasilcev skoraj iz celotne občine. Gasilci PGD Šentjur so imelo zelo kratko noč, saj so na požaru in pogorišču vztrajali vse do jutra in gasili nove zametke požara.

Po prvih ugotovitvah v požaru ni bil nihče poškodovan, nastala je materialna škoda. Ugotovljeno je bilo, da je do požara prišlo zaradi udara strele. V požaru ni bil nihče telesno poškdoovan, nastala je materiala škoda, katera bo znana po naknadnem ogledu kraja in uradni oceni pristojnih služb. Po vseh zbranih obvestilih in ugotovitvah bodo policisti o požaru obvestili Okrožno državno tožilstvo v Celju. (Jure Godler, foto: Aleš Petek, Jure Godler)

Video posnetek

Sorodne novice

Zagorelo zaradi štedilnika na drva

Tjaša Ferlež

PGD Šentjur: Končno zamenjali tudi zastarelo cisterno

Jure Godler

Predstavljamo idejne načrte bodočega intervencijskega centra

Jure Godler

Gasilska vaja v Dobrini: Potres je povzročil še požar

Tjaša Ferlež

Gasilci treh občin gasili požar na Planini pri Sevnici

Tjaša Ferlež

Vaja: Požar v Spodnji Ponkvici pogasili domači gasilci

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več