6 C
Šentjur pri Celju
19/10/2021
sentjur.net

Zagorelo na šentjurski bencinski črpalki

Šentjur, 3. 3. 2020 – Včeraj popoldan je zagorelo na šentjurski bencinski postaji OMV. Prvi so na prizorišče požara prišli gasilci PGD Šentjur z vsemi vozili, na pomoč pa so jim priskočili tudi gaslci PGD Lokarje. Požar se je razvil v skladiščnih prostorih bencinskega servisa, ki je bil zaradi vzdrževalnih del zaprt. Šentjurski operativni gasilci, ki jih je bilo na požaru kar 21, in sedem Lokarčanov, so požar pogasili. Najpomembneje je bilo, da so preprečili požaru, da bi se razširil še na podzemne rezevoarje za gorivo. “Požar je bil zaradi možnosti razširjanja ognja zelo zahteven, saj je obstajala nevarnost eksplozije,” je povedal vodja intervencije in namestnik poveljnika PGD Šentjur Peter Oblak.

Gasilci so požar uspešno pogasili in s toplotno kamero pregledali prostore zaradi morebitnega ponovnega žarišča. Vzrok požara še ni določen, z delom pa danes nadaljujejo tudi gasilski forenziki. Policisti škodo, ki jo je povzročil požar, ocenjujejo na okoli 20.000 evrov, saj je gost dim zadimil prostore bifeja in večinoma uničil tudi gostinsko opremo. (Jure Godler)

Sorodne novice

Zagorelo na bencinski črpalki v Šentjurju

Tjaša Ferlež

Gasilci na obisku pri Kulturni pip’ci

Tjaša Ferlež

PGD Šentjur: V lanskem letu so na pomoč odhiteli kar 49-krat

Jure Godler

Nov gasilski dom, delovna akcija in požar v podjetju Tajfun

Tjaša Ferlež

Na Resevni gasilci obvladali zahteven požar

Jure Godler

Šentjurski gasilci po zahtevnem terenu rešili Reksija

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več