23.5 C
Šentjur pri Celju
04/08/2020
sentjur.net

Zagorelo na šentjurski bencinski črpalki

Šentjur, 3. 3. 2020 – Včeraj popoldan je zagorelo na šentjurski bencinski postaji OMV. Prvi so na prizorišče požara prišli gasilci PGD Šentjur z vsemi vozili, na pomoč pa so jim priskočili tudi gaslci PGD Lokarje. Požar se je razvil v skladiščnih prostorih bencinskega servisa, ki je bil zaradi vzdrževalnih del zaprt. Šentjurski operativni gasilci, ki jih je bilo na požaru kar 21, in sedem Lokarčanov, so požar pogasili. Najpomembneje je bilo, da so preprečili požaru, da bi se razširil še na podzemne rezevoarje za gorivo. “Požar je bil zaradi možnosti razširjanja ognja zelo zahteven, saj je obstajala nevarnost eksplozije,” je povedal vodja intervencije in namestnik poveljnika PGD Šentjur Peter Oblak.

Gasilci so požar uspešno pogasili in s toplotno kamero pregledali prostore zaradi morebitnega ponovnega žarišča. Vzrok požara še ni določen, z delom pa danes nadaljujejo tudi gasilski forenziki. Policisti škodo, ki jo je povzročil požar, ocenjujejo na okoli 20.000 evrov, saj je gost dim zadimil prostore bifeja in večinoma uničil tudi gostinsko opremo. (Jure Godler)

Sorodne novice

Strela zanetila požar na stanovanjski hiši

Tjaša Ferlež

Stanovanjski požar v Ostrožnem terjal življenje

Jure Godler

V Primožu ponovno zagorelo na istem mestu

Tjaša Ferlež

Štab CZ Šentjur: brez izjem upoštevajte prepoved kurjenja v naravi!!!

ViP

Zagorelo v gozdu na Primožu pri Šentjurju

Jure Godler

#koronaintervju št. 7 – Damjana Čakš, predsednica šentjurskih gasilcev

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več