16.5 C
Šentjur pri Celju
27/09/2021
sentjur.net

Zagorelo v Protect servisu

Nekaj čez 14. uro se je v soboto, v podjetju Protect servis – Milan Gaberšek s.p., sprožil dimni senzor. Zagorela je namreč elektrarna na strehi. Kot prvi so na prizorišče požara v Hruševec prispeli gasilci iz PGD Šentjur, čeprav so se morali do omenjenega podjetja peljati skozi prehod čez železniško progo pri Zikošek, saj je podvoz prenizek za intervencijska vozila. Prvi gasilni avto je takoj začel ohlajati tudi kamion, ki se je znašel pri podjetju zaradi okvare in je vozil vnetljive snovi. Šentjurskim gasilcem so se pridružili še gasilci iz Prožinske vasi, Slivnice in Kalobja. Eden izmed gasilcev se je pri gašenju lažje poškodoval, zato so ga ostali evakuirali na varno in mu nudili prvo pomoč. Okoli petdeset gasilcev in nekaj gasilk je v pol ure požar pogasilo, preden bi nastala škoda še večja.

Seveda je k sreči šlo zgolj za taktično jesensko vajo Gasilske enote Šentjur. Gasilci so se odzvali na povabilo Milana Gaberška. Na prizorišču so vsi gasilci delovali zelo učinkovito, a pokazalo se je, da vsi avtomobili nimajo dovolj visokih lestev za ta industrijski objekt. Prav tako so na višini in na lestvi gasili le tisti najbolj izkušeni gasilci. Vaja je zaradi veliko gorljivih snovi v objektu in sončne elektrarne na objektu bila tudi zelo zahtevna. Vodja intervencije in poveljnik PGD Šentjur Danilo Matoš je na koncu gasilce za opravljeno vajo pohvalil: “Pristopili smo s hitrim gašenjem lokalnega požara in s tem preprečili, da bi se požar razširil še drugam. Tudi na praktični vaji smo dokazali, da je možno gasiti sončno elekrarno z razpršenim curkom vode.”  Tudi poveljnik PGD Šentjur je izpostavil pomanjkljivost, da gasilci ne premorejo primerne lestve s platformo za gašenje iz višine. Po poročilu poveljnika je zbrane nagovoril tudi poveljnik Gasilske zveze Šentjur Martin Cmok. “Zadovoljen sem, da zelo dobro sodelujemo tudi s PGD Prožinska vas, ki ne sodi pod GZ Šentjur in vedno priskoči na pomoč,” je še dodal Cmok. Za konec pa je zbrane gasilce na zaslužen prigrizek povabil tudi Milan Gaberšek, ki jim je tudi razkazal delavnice, v katerih nalivajo avtomobiske pnevmatike, sin Aleš pa jim je razložil delovanje sončne elektrarne. (J. G.)

Sorodne novice

Gasilci na obisku pri Kulturni pip’ci

Tjaša Ferlež

PGD Šentjur: V lanskem letu so na pomoč odhiteli kar 49-krat

Jure Godler

Šentjurski gasilci po zahtevnem terenu rešili Reksija

Jure Godler

Pod Resevno zagorela dva avtomobila

Tjaša Ferlež

Dve desetletji želja sta se šentjurskim gasilcem končno uresničili

Jure Godler

Šentjurski gasilci znova delali galamo

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več