21.6 C
Šentjur pri Celju
01/07/2022
sentjur.net

Zagrebški potres pustil nekaj posledic tudi pri nas

Dobje, 22.  marec 2020 – V nedeljo smo okoli 6:30 ure v Sloveniji in na Hrvaškem čutili potres. Epicenter potresa je bil 7 kilometrov severneje od Zagreba. Potresu je sledilo več popotresnih sunkov, ki jih je bilo moč občutiti tudi v naših krajih. Prva pomladna nedelja v letošnjem letu se je za vse slovenske državljane začela kar pesto. Že na vse zgodaj zjutraj nas je presenetil potres, ki ga je bilo moč dobro občutiti tudi v naših krajih. V naših bližnjih krajih razen tresenja stekla, vrat, omar…  nismo zaznali, med tem ko potres ni prizanašal kmetiji iz Presečnega, ki leži v naši sosednji občini Dobje.

Ob potresu so bili tudi nemudoma obveščeni člani civilne zaščite Dobje, ki so se na poziv takoj odzvali. Ob pregledu so odkrili nekaj škode na objektu. Potres je namreč domačiji porušil dimnik in poškodoval nekaj podstrešja. Nastalo škodo so domačini sanirali kar sami. Po besedah župana občine Dobje, Franca Leskovška, v občini druge škode, ki bi nastala ob potresu, ni zaznati. Jutro se je tako za vse začelo pestro, a k sreči se je vse končalo dobro, brez večjih posledic.  (Tjaša Ferlež, Foto: CZ Dobje)

Sorodne novice

Janko Cerkvenik: Ne podredimo se kulturi embalaže

Tjaša Ferlež

Srebrni znak CZ v roke PGD Ponikva

Jure Godler

Peka kostanja bi lahko bila usodna za dedka

Jure Godler

Gasilska vaja: Reševali poškodovane iz Hotela Žonta

Tjaša Ferlež

Občinski svet Šentjur: Kalobška šola čaka na “mimobežnico”

Jure Godler

Poziv občanom, ki so utrpeli škodo ob potresu 29. 12. 2020

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več