25.4 C
Šentjur pri Celju
13/04/2024
sentjur.net

Zaključek akcije »Gasilci gasilcem«

BG_krupa_P1010059

Ob zadnjih velikih poplavah v Bosni in Hercegovini se je na pobudo podjetja Vojaška oprema d. o. o. in poklicnega gasilca Saša Gartnarja med slovenskimi stanovskimi tovariši organizirala akcija zbiranja gasilske zaščitne opreme, ki bi naj nadomestila izgubljeno in poškodovano opremo tamkajšnjih gasilcev. V kratkem času so poklicni in prostovoljni gasilci ter podjetja v naši državi zbrala večje število osebnih zaščitnih oblek, obutve in čelad, različno gasilsko opremo v vrednosti 30.000 evrov. V sodelovanju Rdečega križa Slovenije in BiH se je v 6. konvoju pomoči izročila bosanskim kolegom. Prevoz opreme je z vozilom Slovenske vojske zagotovila Uprava RS za zaščito in reševanje.

Slovenska delegacija v sestavi: Franci Petek (poveljnik) in Janko Cerkvenik (namestnik predsednika Gasilske zveze Slovenije), Sašo Gartnar (predstavnik Združenja slovenskih poklicnih gasilcev) so opremo v mestu Bosanska Krupa predali predsedniku Sindikata poklicnih gasilcev BiH Elviru Mulaliću. Darovana oprema bo razdeljena gasilskim enotam na področju Unsko-sanskega in sosednjih kantonov BiH, ki so utrpele največjo škodo v tej naravni nesreči. Ob tej priliki se zahvaljujemo posameznikom in organizacijam, ki so se hitro odzvale prošnji za pomoč, krovnima organizacijama poklicnih in prostovoljnih enot v naši državi, Klemnu Omanu in Binetu Mediću iz podjetja Vojaška oprema d. o. o., Sašu Gartnarju in Marjeti Česen Jeretina. (J. C.)

Sorodne novice

Z akcijo Manj svečk za manj grobov zbrali 3.800 evrov

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več