0.1 C
Šentjur pri Celju
06/12/2023
sentjur.net

Zaključek Martinovih dni na Ponikvi in krst mladega vina

Ponikva, 12. 11. 2023 – V nedeljo, so se na trgu pred cerkvijo Sv. Martina zbrali krajani Ponikve ter tudi drugi ljudje iz okoliških krajev zaradi krsta mladega vina. Pred cerkvijo so bile postavljene stojnice. Največja je bila tista, ki je privabljala otroke, pri njej pa so si lahko »napasli oči« ob najrazličnejših igračah. Naprodaj so bili še izdelki iz kmetij, unikatni izdelki iz stekla, gline, lesa. Poleg ostalih, so imeli svojo stojnico še Varstveno delovni center Šentjur,  Čebelarsko društvo Ponikva in turistično društvo Ponikva.

Sveto mašo sta vodila domači župnik gospod Jožef Planinc in pater Edi Kovač ob spremljavi otroškega in odraslega cerkvenega pevskega zbora pod vodstvom Marije Klančar in Zale Jurak. Martinova cerkev se je te dni še posebej olepšala s kitami iz drobcenih zimzelenih lističev, katere so spletli v Lutrjah. Pravijo, da se tradicija njihovih babic, prababic ne bo kar tako zaključila, zato se jo trudijo prenesti naslednjim rodovom. Po maši sta dogajanje s harmoniko popestrila brat in sestra Miha in Marija Grosek.

Domači župnik je blagoslovil mlado vino, katerega je bilo moč tudi degustirati ob domačih dobrotah, ki so jih pripravile in ponudile skupaj z vinom pridne gospodinje. Ponkovški podokničarji so zapeli in dogajanje pred cerkvijo se je počasi zaključilo. V nedeljo pa so si lahko obiskovalci napasli oči na razstavi starodobnikov v kulturnem domu. (Urša Kajba)

Sorodne novice

20. Slomškov dan katoliških pedagogov na Ponikvi

Tjaša Ferlež

Za presenečenje je poskrbel štajerski slavček

Tjaša Ferlež

Nuška Drašček je navdušila na Slomškovem trgu

Jure Godler

Danes ponoči na udaru Ponikva in Dolga Gora

Tjaša Ferlež

Že 46. tradicionalni pohod po Ponikvi

Tjaša Ferlež

Moč božje besede se skriva v knjigah

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več