16.9 C
Šentjur pri Celju
03/08/2021
sentjur.net

Zapeli številni mladi glasovi

Blagovna, 16. 4. 2015 – Območna izpostava JSKD že vrsto let, kot uverturo v Šentjurjevo, organizira Območno revijo otroških in mladinskih pevskih zborov občin Šentjur in Dobje. Iz naslova območnega srečanja “Mi smo pomlad” bi lahko razbrali, da mladi pevci prinašajo tudi svež veter petja in predstavljajo prihodnost šentjurskega petja. Tokrat je prvič organizacijo prevzela Nastija Močnik, ki je nadomestila Anito Koleša. Program sta duhovito povezovala mlada Slivničana Anja Artiček in Vid Palčnik, čeprav se je zazdelo, da občinstvo ali ni razumelo njunih dovtipov ali pa so le čakali, kdaj bodo na vrsti njihovi otroci. Oder so okrasile učiteljice POŠ Blagovna, za kar se jim je organizatorica zahvalila.

Zapelo je 14 otroških in mladinskih zborov  naših šol. Večina šol je na srečanje prijavila tako otroško in mladinsko pevsko zasedbo, pogrešali pa smo MPZ OŠ Hruševec Šentjur. Vsako leto pa se revije udeleži tudi otroški zborček POŠ Blagovna, ki jih vodi nova zborovodkinja Slavica Rajh, kot edini predstavniki podružničnih šol. Močnikova je pevcem, ki jih je bilo le za vzorec, in pevkam, ki pojejo pri zborih že vsa šolska leta, drugo leto pa se zaradi odhoda na srednje šole poslavljajo iz njihovih vrst, podelila priznanja. Revijo so ponovno pripravili v dveh delih in se s tem izognili navalu staršev vseh šol, nastope pa je ocenjevala Danica Pirečnik. (Jure Godler)

Sorodne novice

Ponikva: Moč glasbe povezuje in osrečuje ljudi

Tjaša Ferlež

Dvajset let v skladu s kulturo

Jure Godler

Zapeli na XXIX. območnem srečanju zborov

Jure Godler

Na Blagovni pelo skoraj 500 otrok

Jure Godler

Prešeren, rock in Toš

Jure Godler

Nastija Močnik: Nisem si več gnala k srcu, da na dogodek ni bilo sto novih poslušalcev

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več