19.2 C
Šentjur pri Celju
22/07/2024
sentjur.net

Zaplesali so v hitrih rock and roll ritmih

Šentjur, 21. 10. 2018 – Plesni center TBA je v športni dvorani OŠ Hruševec Šentjur organiziral prvo tekmovanje v akrobatskem rock and rollu. Stroga ocenjevalna komisija je opazovala vsak gib plesalcev, ki so plesali v petih starostnih kategorijah – mini razred, mlajši mladinci, starejši mladinci, člani C in main class contact style. Žal se tokrat, kakor na plesnih produkcijah Plesnega centra TBA, tribune niso šibile od številnih gledalcev, kljub temu pa so plesalci dali vse od sebe in prikazali nekaj kar zastrašujočih plesnih elementov akrobatskega rock and rolla. “Tekmovanje je potekalo v športnem vzdušju in prepričani smo, da so bili gledalci navdušeni nad zanimivostjo in kvaliteto plesnih točk, saj so akrobacije tiste, ki pritegnejo poglede in pozornost,” nam je zaupal Boštjan Pavček, vodja organizacije in eden od ustanoviteljev Plesnega centra TBA.

Dodal je, da so tekmovanje organizirali v Šentjurju predvsem zaradi promocije še ene plesne – športne zvrsti, ki jih izvajajo v Plesnem centru TBA. Zahvalil se je tudi ravnatelju OŠ Hruševec Šentjur Robertu Gajšku in Claudii Rabuza za pomoč in podporo. V letošnjem letu so se plesalci rock and rolla udeležili že dveh tekmovanj v Sloveniji, prav tako pa so sodelovali na številnih mednarodnih tekmovanjih. Med drugim v Švici, Belgiji, Ukrajini in na Češkem. Izpostavil je tudi dejstvo, da se je dan prej plesni par, ki si ga delijo s Plesnim klubom M, Luka Brulc in Julija Horvat Zeilhofer, izkazal na svojem prvem mednarodnem tekmovanju v Gradcu in osvojil 13. mesto v najvišjem članskem razredu – main class free style. (Jure Godler)

Sorodne novice

Izjemni uspehi Plesnega centra TBA na državnem prvenstvu

Jure Godler

Odplesale na sam vrh svetovnega prvenstva

Jure Godler

TBA-jevci odlični na državnem prvenstvu in mednarodnih tekmovanjih

Jure Godler

TBA-jevce obiskal Božiček

Jure Godler

Stoječe ovacije za Fleek show II

Jure Godler

Prejeli smo: Plesalci TBA Plesnega Centra na evropski prestol

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več