13.2 C
Šentjur pri Celju
28/10/2021
sentjur.net

Celje: Zasegli 1500 sadik konoplje

Celje, 12. junij 2019 – V včerajšnjih hišnih preiskavah zasegli okoli 1500 sadik konoplje ter dobrih 28 kilogramov posušene konoplje pripravljene za prodajo. Kriminalisti in policisti Policijske uprave Celje smo v sodelovanju z Generalno policijsko upravo včeraj zaključili z obsežno preiskavo kaznivih dejanj Neupravičene proizvodnje in prometa z mamili po čl. 186/I-III in IV Kazenskega zakonika, v okviru katere bomo kazensko ovadili dvanajst oseb, starih od 27 do 47 let. Devet je slovenskih državljanov, dva sta državljana Srbije in eden državljan Hrvaške. Kazensko ovadbo bomo podali za dvanajst kaznivih dejanj.

Ob zaključku preiskave, v kateri je sodelovalo 85 policistov in kriminalistov, med njimi tudi pripadniki Posebne policijske enote PU Celje, smo opravili sedem hišnih preiskav. Sedmim osumljenim smo odvzeli prostost. Z omenjeno preiskavo smo začeli decembra 2018. Ugotovili smo, da so glavni akterji kriminalne združbe preko spletne prodajalne s sedežem na območju Celja, prodajali opremo za gojenje prepovedane droge konoplje in dajali navodila za vzgojo rastlin. Prodajali so sisteme za osvetljavo rastlin, sisteme za prezračevanje, zemljo, gnojila in druge preparate, prednostno namenjene za vzgojo rastlin v nadzorovanem okolju, ki omogoča več žetev pridelka letno in večjo vsebnost Tetrahidrokanabinola.

 

Prav tako so si na sedežu podjetja za proizvodnjo in nadaljnjo prodajo konoplje opremili okoli 70 m2 velik prostor, v katerem so kontrolirano vzgajali dobrih 1000 sadik konoplje. Posušeno konopljo pa so hranili na drugi lokaciji, kjer so našli 50 paketov po pol kilograma posušenih rastlinskih delcev konoplje.

Skupaj smo včeraj v hišnih preiskavah, v sedmih prostorih opremljenih za kontrolirano gojenje in pridelavo konoplje, našli in zasegli:

 

  • okoli 1500 sadik konoplje v različnih fazah zorenja,
  •  okoli 28 kg posušenih cvetov konoplje pripravljenih za nadaljnjo prodajo,
  • dobrih 60.000 € gotovine,
  • več opreme za gojenje konoplje in
  • več pripomočkov za preprodajo droge, kot so tehtnice, aparati za vakuumsko pakiranje in podobno.

(Milena Trbulin, PU Celje)

Sorodne novice

Konjiški policisti zasegli okoli 1.400 sadik konoplje

Jure Godler

Mozirje: Zasegli nasad konoplje v okolici Mozirja

Jure Godler

Od drugod: Žalski policisti zasegli več kot 900 sadik konoplje

Jure Godler

Pogrešanega Romana našli mrtvega v Štorah

Jure Godler

PU Celje: Stanje prometne varnosti se je močno poslabšalo

Jure Godler

Našli pogrešanega 14-letnega Domna

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več