16.9 C
Šentjur pri Celju
03/08/2021
sentjur.net

Zbori prepevali Ipavčeve skladbe

Šentjur, 19. 10. 2018 – V okviru sklopa prireditev – Ipavčevi kulturni dnevi – so se predstavili trije šentjurski zbori – Ženski pevski zbor skladateljev Ipavcev Šentjur, ki je bil tudi organizator dogodka, Mešani pevski zbor Zgornji trg in Moški pevski zbor skladateljev Ipavcev. Zbori so se v pesmi sprehodili skozi življenje Gustava in Benjamina Ipavca. Kot prve so na oder Ipavčevega kulturnega centra Šentjur stopile Ipavke. Z domiselnim nastopom, kot je zadnje čase postala že njihova domena, so odprle vrata koncerta s skladbo Zvečer in jo v mraku tudi zapele. Prav tako so za skladbo Gustava Ipavca – Predica povabile na oder pravo predico iz Dobrine, ki jo je upodobila Zofka Drobne. Predica je razveselila tudi srce voditelja Gustava Ipavca, ki ga že nekaj let zelo dobro uprizarja radijski voditelj Luka Žerjav. Ta se je oddahnil v svetu čudes, ki jih meščan 19. stoletja zagotovo ne bi nikoli razumel, ko je končno zagledal znano podobo predice. Ipavke vodi Mojca Volavšek.

Sledila sta nastopa Zgornjetržanov, ki jih vodi Andrej Fišer, ter Ipavcev pod vodstvom Valentine Černe. Za instrumentalni del je poskrbel Trobilni kvartet Trobissimo iz Glasbene šole skladateljev Ipavcev Šentjur, ki ga vodi Boštjan Jager. Slednji je napisal priredbo Ej, tedaj, Benjamina Ipavca, ki so jo tudi skupaj izvedli. Za veliki finale koncerta pa so združeni nastopajoči skupaj zapeli Slovensko deželo. (Jure Godler)

Sorodne novice

Broadway I Love: O koronskem času in kako preživeti

Jure Godler

Slabi ljubimci in odlična igra navdušili poln IKC

ViP

Moja domovina v zborovski pesmi

Jure Godler

Šentjurčani slavili občinski praznik

ViP

Četrtič izzvali p(ol)etje

ViP

Čedahuči ali kar folksterji?

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več