10.7 C
Šentjur pri Celju
19/05/2024
sentjur.net

Zbrali so se ljubitelji jabolk in skladkega

Ponikva, 21. oktober 2023 – V soboto, so se v Kulturnem domu na Ponikvi zbrali ljubitelji jabolk in sladkega. Jesen prinaša krajše in hladnejše dneve, zato so večeri kot nalašč za ustvarjanje v kuhinji. Slastne jedi, za katere je bilo poleti prevroče ali pa morda ni bilo na razpolago pravih sestavin, vam bodo polepšale jesenske dni in obogatile jedilnik. Jesen je namreč res prava sezona za jabolka, ki jih je v tem času res v izobilju. Ob razkošju različnih sort svežih in presnih jabolk se lahko veselimo različnih jabolčnih proizvodov, vse od jabolčnih sokov, zavitkov, pit ali pečenih jabolk.

Jabolka imajo za Ponikvo poseben pomen saj sadovnjaki, kjer raste več kot 40 različnih vrst jabolk, obdajajo Ponikvo praktično z vseh strani. Ker je jabolk na Ponikvi res več kot dovolj, člani turistično olepševalnega društva Ponikva v jesenskem času priredijo manjše druženje, kjer se zberejo vsi ki radi pripravljajo jedi iz jabolk. Sobotno popoldne je bil čas za pripravo sladic, zvečer pa je sledilo skupno druženje ob bogato obloženi mizi izdelkov, katere so lahko obiskovalci tudi preizkusili. Nad dobrotami, so bili navdušeni vsi, saj je vsak našel kaj »okusnega« zase.  (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Na Ponikvi je dišalo po jabolčnih dobrotah

Tjaša Ferlež

Rdeča nit martinovega na Ponikvi so bila jabolka

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več