14.4 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

Že 15. kolesarski maraton

Šentjur, 25. 6. 2021 – Člani Prostovoljnega gasilskega društva Lokarje so v petek, že petnajsto leto zapored, pripravili kolesarski maraton “Od gasilskega doma do gasilskega doma.” Ob praznovanju dneva državnosti se je pred gasilskim domom Lokarje zbralo okoli 151 kolesarjev. Pedala so najbolj vzdržjivi kolesarji začeli vrteti ob osmi uri zjutraj, po tem ko jim je srečno pot zaželel Andrej Županc, predsednik PGD Lokarje. Ob osmi uri zjutraj so se tako kolesarji podali na daljšo 100-kilometrsko pot z Lokarij skozi Dramlje, Lutrje, Dolgo goro, Ponikvo, Zg. Selce, Završe, Grobelno, Slivnico, Loko pri Žusmu, Dobrino, Žegar, Prevorje, Lesično, Podlog pod Bohorjem, Šentvid pri Planini, Planino, Dobje, Kalobje, Jakob in Šentjur ter nazaj v Dole.

50 in 33 km

Na srednji maraton, katerega kolesarji so se podali na 50 km dolgo progo, se je začel okoli desete ure. Pot pa je vodila od Dol skozi Dramlje, Lutrje, Dolgo goro, Ponikvo, Zg. Selce, Završe, Grobelno, Slivnico, mimo kokošje farme, odcepa Kalobje, Jakob, Šentjur in nazaj v Dole. Ob isti uri so štartali tudi kolesarji, ki so se podali na krajšo pot, ki je bila dolga 33 km. Kolesarje pa je pot vodila z Lokarji prek Dramelj, Dolge Gore, Ponikve in nazaj v Lokarje.

Tovrstna organizacija kolesarskega maratona je precej zahtevna. Glavni organizator dogodka je Janko Pušnik, ki je takole zaključil: »15. Kolesarski maraton Od gasilskega do gasilskega doma je pod streho. Kolesarjenja se je udeležilo 151 kolesarjev. V imenu PGD Lokarje se zahvaljujem vsem, kateri ste nam pripomogli, da je prireditev odlično uspela. Na koncu kolesarjenja vsi nasmejani, dobre volje, čeprav so bile kar visoke temperature in veliko pretečenega znoja. Hvala JKP Šentjur za odlično pometene najbolj »kritične« odseke kolesarske trase, ekipi prve pomoči, policiji, sosednjim prostovoljnim gasilskim društvom za redarstvo, postrežbo z hladnimi napitki, vsem donatorjem za finančno pomoč in dobitke za izvedbo srečelova. Hvala tudi vsem kolesarjem, kateri ste se udeležili kolesarjenje in poplačali naš trud, katerega smo vložili v prireditev.«

Za konec malica in srečelov

Od tega, da so morali organizatorji pregledati celotno progo, je več prostovoljnih gasilcev skrbelo za usmerjanje kolone kolesarjev v pravo smer. Kolono pa so spremljala gasilska vozila in reševalno vozilo. Kolesarji so se skozi svojo pot ustavili tudi pri nekaterih gasilskih domovih, kjer so zanje pripravili manjšo postojanko s svežo vodo. Štiri ure kasneje, ko se je večina kolesarjev že vrnila na cilj, so za njih pripravili tudi srečelov z bogatimi nagradami ter toplo malico. Prav je da pri tem omenimo tudi sponzorje, brez katerih bi bila izvedba maratona še težja.  (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Kolesarski klub Atom praznoval prvo desetletje

Tjaša Ferlež

Kolesarski maraton Lokarje: Kljub dežju na kolo

Tjaša Ferlež

Srečanje starodobnih kolesarjev zaokrožili z 10 km progo

Jure Godler

Šentjur Power na redni torkovi vožnji

Jure Godler

Že trinajstič do vsakega gasilskega doma

Tjaša Ferlež

Kolesarska karavana švignila mimo nas

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več