12.4 C
Šentjur pri Celju
20/09/2020
sentjur.net

Že 20 let sončno

Ponikva, 30. 3. 2019 – Mešani pevski zbor Sonce je v telovadnici OŠ Blaža Kocena Ponikva pripravil slavnostni koncert ob 20. obletnice delovanja zbora. Naslov je bil primeren imenu zbora – Že dvajset let sončno. Že vseh dvajset let pa zbor vodi Andreja Ocvirk. Koncert so začeli na sila unikaten način. Otvoril ga je zelo dobro znani slovenski meteorolog Andrej Velkavrh. Povedal je, da povprečno na leto sije sonce okoli 2000 ur, “ampak na Ponikvi pa sije sonce že 20 let,” ter se pošalil, da je dobro, da je vsaj ponoči na Ponikvi tema.

Sončki so se na koncertu znova izkazali z odlično energijo in čutenjem skladb, ki so jih zapeli. Ravno te odlike jim dajejo tisto, zaradi česar so poslušalci do zadnjega sedeža napolnili šolsko telovadnico. Pod izvrstnimi solističnimi nastopi so se podpisali Miha Kundih, Marko Golež, Urška Palčnik Krajcar, Ana Herman in Mojca Podkrižnik. V goste so povabili Big band Šentjur, pod vodstvom Žige Vešligaja in Ansambel Petka, s katerim že vrsto let sodelujejo. Niso pa pozabili tudi na smeh, saj so na Ponikvo povabili komika Gašperja Berganta, ki ga je voditelj Tomaž Kurež napovedal kot Zgornjesavinjčana, ki ima rad suho meso, pivo, vonj po senu in starejše ženske – tiste nad 26. Ta je s šalami o svojem življenju odlično s smehom popestril koncert.


Priznanja

Zbrane je pozdravila tudi vodja JSKD območne izpostave Šentjur Anita Koleša, ki je v svojem nagovoru izpostavila, da tudi šentjurska izpostava sklada letos, kot Sončki, praznuje 20-letnico delovanja. “Kultura je kot dobra vila, katere nitke so vtkane v vse življenje,” je citirala slikarja Franceta Bartola. Pevcem je podelila bronasta, srebrna in zlata Galusova priznanja. Bronasta priznanja so prejeli Maruša Langus, Metka Majcen, Lea Gosar, Nataša Kagu, Lucija Korajžija, Matija Izgoršek in Mateja Vrčkovnik. Srebrna priznanja so prejeli Mojca Podkrižnik, Maja Gucmandl, Ana Zupanc, Boštjan Kolbič in Urška Palčnik Krajcar. Zlata priznanja pa so prejeli Teja Kundih, Suzana Laboš, Monika Jevšnik Virant, Sara Potočnik, Janko Podkrajšek, Marko Golež, Roman Ocvirk, Miha Kundih, Mitja Podkrižnik, Boštjan Pisanec in nazadnje tudi zborovodkinja Andreja Ocvirk.

V glasbenem programu so se izkazali tudi glasbeni gostje, ki so skupaj z jubilanti zapeli kakšno skupno pesem. V Big bandu Šentjur sta se izkazala pevka Julija Lubej in Matic Plemenitaš, kot pevec, kitarist in aranžer. Pri Sončkih pa ne bi bil koncert pravi, če ne bi vsaj nekaj besede dobil Miha Kundih, ki je tokrat sodeloval “bolj od zadaj”. Vseeno pa je s svojimi zahvalami ponovno dodal zabavno noto koncertu, ki ga bomo še dolgo pomnili.

 

(Jure Godler, video Sonex Produkcija)

Sorodne novice

20 let nove šolske stavbe na Prevorju

Jure Godler

#koronaintervju št. 15 – Andreja Ocvirk, ravnateljica

Tjaša Ferlež

Božični koncert na Ponikvi: Skupaj so odvijali darila

Tjaša Ferlež

Vokalna skupina Grič obeležila 20. obletnico delovanja

Jure Godler

Kresničke zasvetile ob 20-letnici

Jure Godler

Ko praznujeta vrtec in šola

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več