11.8 C
Šentjur pri Celju
22/10/2020
sentjur.net

Že 8. tradicionalni Kocenov pohod

Ponikva, 16.3.2019 – Kot že osem let zapovrstjo, so tudi letos na Ponikvi v sodelovanju Turistično olepševalneg društva, domače osnovne šole in Društva učitlejev geografije Slovenije (v nadaljevanju DUGS) organizirali Kocenovo soboto. V okviru katere OŠ vsako leto z učenci izvede naravoslovni dan, TOD organizira pohod in DUGS pripravi in izvede strokovno predavanje in posvet.

Okoli devete ure zjutraj so se pohodniki zbrali pred osnovno šolo na Ponikvi. Najprej so zbrane pozdravili ravnateljica osnovne šole Andreja Ocvirk, predsednik TOD Ponikva Zlatko Zevnik in predsednik DUGS-a Rožle Bratec Mrvar. Pohodnikom so predstavili pot in jim zaželeli obilico dobre volje in športnega duha.

 

Štirideset pohodnikov

Okoli štirideset pohodnikov je najprej krenilo proti cerkvi sv. Ožbalta, mimo Slomškove hiše do železniške postaje in naprej mimo Mastenovih ribnikov do spominske sobe Blaža Kocena na Hotunju.  Po krajšem postanku smo pot nadaljevali skozi kostanjev drevored, mimo Vile Vrtnice in Šamčevega peskokopa nazaj proti šoli, kjer je pohodnike čakala topla malica.

Pohod je bil vsebinsko voden, saj so se pohodniki pri vsaki točki ustavili, razložili njen pomen in značilnosti, ter nadaljevali pot. Po malici, so si ogledali velikonočnice v Boletini, kjer zaščitena rastlina ravno v tem času na ogled ponuja svoje prekrasne vijolične cvetove. Za konec je sledilo še zanimivo predavanje prof. dr. Blaža Repeta iz Oddelka za geografijo ULv šolski jedilnici. Skozi slikovni materjal in zanimive primere je predstavil sodobno digitalno prikazovanje geografskih vsebin.

 

(Tjaša Ferlež, Foto: Tjaša Ferlež, Zlatko Zevnik)

Sorodne novice

Ponkovška znamenitost letos nekoliko bolj sramežljiva

Jure Godler

Velikost in moč nista najpomembnejši v življenju

Tjaša Ferlež

Na Ponikvi je dišalo po jabolčnih dobrotah

Tjaša Ferlež

Že 15. tradicionalni Dolgogorski pohod

Tjaša Ferlež

Obudili spomin na Bratovščino Sinjega galeba

Tjaša Ferlež

Za čistejše in boljše okolje

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več