-0.6 C
Šentjur pri Celju
28/01/2022
sentjur.net

Žegnanje konj na Babni Gori

Babna Gora, 6.7.2014 – Pri sveti Ani na Babni Gori je bilo 14. tradicionalno žegnanje konj, ki ga organizira Konjeniško društvo (KD) Sveti Štefan. Lepa nedelja je na ta prelepi hrib privabila veliko ljubiteljev konj iz vseh krajev Slovenije. Prišli so s Ponikve, iz Stopč, Slivnice, Šmarja pri Jelšah, Žičke kartuzije, Suhe Krajine – Šentjerneja, Šentvida pri Grobelnem, Zibike in cela družina iz Dramelj. Vse prisotne so nagovorili: župan občine Šmarje pri Jelšah Jože Čakš, duhovnik Janez Nerad in predsednik KD Mirko Bevc, ki se je konjenikom zahvalil za tako množičen obisk. »Letos sta zadnjič med nami kot župan, a vendar ste dobrodošli vedno med nas, saj kot pravite, zelo radi prihajate k sveti Ani na Babno Goro, hvala vam za vso pomoč, ki ste jo vsa ta leta rade volje ponudili,« se je zahvalil predsednik odhajajočemu županu Jožetu Čakšu.

Po žegnanju je sledilo veselo druženje, katerega se je udeležil tudi poslanec državnega zbora Vinko Gorenak. Med druženjem sta Tamara Hočevar in njena mamica Urška Hočevar Kladnik iz Suhe Krajine – Šentjerneja prikazali prelep program s konjem. Urška je sicer domačinka, saj je bila rojena na Žusmu, in se je udeležila vseh 14 žegnanj na Babni Gori. Za dobro jedačo so poskrbeli člani KD, za pijačo ŠKET Bar Sveti Štefan, za glasbeni del pa Razigrani muzikanti. (M. B.)

 

Sorodne novice

V znosnejši jesenski sapi žegnali konje

ViP

Že 15. blagoslov konj na Primožu

Majda Rezec

Konjeniško društvo Blagovna izvedlo že 14. blagoslov konj

Jure Godler

Za Salobirjevimi konji se kadi zlati prah

Jure Godler

Konje žegnali že devetnajstič

Jure Godler

V Gorici pri Slivnici blagoslovljenih kar 90 konj

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več