18.2 C
Šentjur pri Celju
25/05/2024
sentjur.net

Odvzeli zanemarjene živali na Svetem Štefanu

Sveti Štefan, 3. april 2023 – Pred nekaj dnevi so v medijih zaokrožile fotografije zanemarjenih kmetijskih živali na območju Svetega Štefana. Šest ponijev je živelo v hlevu, polnem iztrebkov, živali so bile tudi slabo prehranjevane, dlje časa celo brez vode.

Kot poroča Slovenska tiskovna agencija, je uradni veterinar Uprave Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin uvedel strokovni nadzor, po inšepktorjevem odloku pa s kmetije na Svetem Štefanu tudi odpeljali več živali. Med njimi sta tudi dve breji kobili. Inšpektor je ugotovil več neskladij z zakonodajo; poleg neprimerne oskrbe konjev so bile na dotični kmetiji neustrezno identificirane koze in nepravilno privezana dva psa. Skladno z nalogom je več živali v svojo oskrbo odpeljalo Društvo za zaščito živali iz Orove vasi pri Polzeli. (Foto: Društvo za zaščito živali)

Sorodne novice

Pohod po poteh osmice Sveti Štefan

Jure Godler

Na zboru podelili medalje in priznanje  

Jure Godler

Pohod po Turistični osmici Sveti Štefan

Milenka Blažević

Furmani in jahači na konjeniškem pohodu

Milenka Blažević

Družno postavili mlaj na Svetem Štefanu

Milenka Blažević

Gasilstvo združuje ljudi in pomaga bližnjemu

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več