14.8 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

Žene me kreativnost

Na letošnjem drugem festivalu ”Žene me kreativnost” je ekipa mladih iz Mladinskega centra Šentjur in Študentskega kluba mladih Šentjur pripravila sklop aktivnosti. Na mestnem trgu, kjer so se začeli zbirati okoli 17. ure, so potekale prijave in predstavitev programa.

Na eni izmed delavnic so si lahko dekleta ustvarjala unikatne izdelke, kot so: nakit, zapestnice, obročke, broške … Ob istem času se je pričel tudi tečaj ruščine, ki pa ni potekal tako strogo po šolsko, ampak ga je Saša vodila v obliki kviza. Torej, tisti, ki so dobro obvladali ruščino, so se lahko preizkusili na eni izmed stojnic, kjer so najboljši za nagrado dobili celo palačinke. Manjkala ni niti poslikava telesa. Če so si zaželeli kakšno lepo poletno slikico na svojem  telesu, jo je Tjaša na pravi umetniški način tudi izpolnila. Pri sosednji stojnici je potekala izmenjava oblačil. Res je, da je bilo izobešenih kar nekaj lepih kosov oblek, a zanje zanimanja ni bilo veliko. Za vse ljubitelje športa je bilo največje navdušenje mini hokej, kjer je bilo igrišče postavljeno kar po sredini prizorišča. Tisti, ki so bili željni igre, so se zglasili pri Tanji in Tajdi, ki sta poskrbeli, da je tekma potekala pošteno ter pravično. Malo kasneje se je pričel turnir s tekmovanjem v foto orientaciji. Na stojnici, kjer so bile prijave, so bila tudi vsa navodila, kako in kaj. Tisti, ki niso imeli svoje ekipe, sta jim Žan in Neža pomagala poiskati sotekmovalce. Na urniku dogajanj je bilo na voljo še nekaj turnirjev, kot so: 4 v vrsto, šah in pink ponk. Poskrbljeno je bilo tudi za zumbo in hip hop. Sledile so še dijaške igre in karaoke. Žal pa je bil zaradi bolezni na koncu odpovedan akustični koncert. Za vse ljubitelje dobre glasbe in zabave je poskrbela ekipa TOP DJ Joco in Frenky.

Na dijaških igrah so bli prvi: skupina (roza): Luka Kopinšek, Luka Jereb, Andraž Plošnik in Blaž Zdolšek; drugi so bli skupina črni: Mojca Zupanc, Adrian Osmanaj, Besir Kurtaj in Behar Kurtaj; Tretja je bila skupina vijolčni: Tomaž Tisel, Sebastijan Obreza in Matic Romih. V turnirju 4 v vrsto je zmagal Borut Kopinšek in v turnirju v pink ponku je zmagal Jure Bedek. (V. A.)

Sorodne novice

Pošta zapušča Mestni trg. Kam se seli?

ViP

Šentjurski vitezi 2023

Jure Godler

Podhod ni več betonsko siv

Jure Godler

Aktivne krompirjeve počitnice

Jure Godler

Projekt Mladi za mlajše narisal nasmehe kar 80 otrokom

Jure Godler

Vabimo na medgeneracijski Retro vikend v Šentjurju

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več