21.1 C
Šentjur pri Celju
07/07/2020
sentjur.net

Žiga Ozebek državni prvak v deskanju na snegu

Rogla, 8. 3. 2016 – Žiga Ozebek, dijak prvega letnika gimnazije Šolskega centra Celje, se je udeležil šolskega državnega prvenstva v deskanju na snegu, ki je potekalo na Rogli. Že drugo leto zapored je postal šolski državni prvak, tokrat v skupini kategoriziranih deskarjev tekmovalcev s časom 28.91 sekunde in prednostjo 4,54 sekunde pred zasledovalcem.  Več na http://www.sportmladih.net/novice/621 .

Ozebek je doma iz Šentjurja pri Celju in je član KDS Deska Velenje. Že kot otrok je staršema kazal zanimanje za deskanje na snegu. V zgodnjem otroštvu ga je za deskanje navdušil oče. Njegov talent je opazil tudi učitelj športne vzgoje na šentjurski osnovni šoli gospod Vlado Artnak, ki ga je vsako leto spodbujal na šolskih tekmovanjih. Njegova deskarska pot se je začela, ko sta ga starša vpisala v KDS Deska Velenje, kjer je s pomočjo Glorije Kotnik in trenerja Petra Kotnika, ki je trenutno trener Kitajske reprezentance začel pravo tekmovalno pot. Oktobra 2015 je prejel povabilo za priprave s slovensko deskarsko reprezentanco na ledeniku Kaunertal pod vodstvom glavnega trenerja slovenskih deskarjev Izidorja Šušteršiča. Deskarska družina je dobila novega člana, ki so ga lepo sprejeli. Sedaj pridno trenira, ob strani mu stojita njegova starša. Podpirajo ga sošolke in sošolci ter profesorji na Šolskem centru Celje, kjer ima vzoren uspeh. Je mladi član slovenske deskarske ekipe, ki redno zbira točke na mednarodnih FIS tekmovanjih. Žiga bo aprila letos nastopil na svetovnem mladinskem prvenstvu na Rogli pod vodstvom tehničnega trenerja Jerneja Demšarja in kondicijskega trenerja Roka Novaka. Glede na zadnje rezultate želimo mlademu Žigu odlično uvrstitev in nekaj športne sreče. (M. O., foto: osebni arhiv)

 

Sorodne novice

Naši atleti kar devekrat na zmagovalnem odru

Jure Godler

Žiga Ozebek tretji na zimskem olimpijskem festivalu mladih

Jure Godler

Ambrož Amon pokalni prvak Slovenije

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več