21.7 C
Šentjur pri Celju
28/07/2021
sentjur.net

Naši atleti kar devekrat na zmagovalnem odru

Velenje, 23. 3. 2019 – Na prvenstvu Slovenije v krosu za leto 2019 v vseh kategorijah, ki je bilo v Velenju, je nastopilo 24 tekačev Atletskega kluba Asfalt Kovač Šentjur. Šentjurski atleti so se odlično izkazali, saj so kar devetkrat stali na zmagovalnem odru. Triatlonec Matevž Planko je postal nov članski državni prvak. Čeprav je Planko še mlad, je v triatlonskih vodah dobro znano ime, saj gre za enega najobetavnejših slovenskih tekmovalcev. Tokrat se je preizkusil v krosu in niti ne tako presenetljivo osvojil naslov državnega prvaka.

“Triatlon ostaja moja prva panoga, včasih pa se pomerim tudi na atletskih tekmovanjih. Ta tekma mi je služila predvsem, da pridem v tekmovalni ritem in noge navadim na hitrejši tempo. Ustrezalo mi je, da je bila tekma taktična in da nismo začeli prehitro. Jan Kokalj je bil na koncu premočan zame,” je v cilju ožuljen od šprintaric razložil Planko in predstavil svoje cilje pred nadaljevanjem sezone: “Glavne tekme me čakajo proti koncu sezone, ko bo na sporedu evropsko in svetovno prvenstvo do 23 let. Večinoma bom tekmoval na triatlonskih preizkušnjah, morda pa se udeležim še kakšne atletske tekme,” je povedal šentjurski atlet za portal slovenska-atletika.si. Državna prvakinja v kategoriji mlajših članic pa je postala tudi Mojca Centrih.

Posamične medalje so osvojili:

 

  • –  Nej Dobovišek – 2. mesto, (U12; 500 m)

 

  • – Jan Škrjanc – 3. mesto,  (st. mladinci; 4 km)

 

  • Mojca Centrih – 1. mesto (mlajše članice, 5 km) 

 

  • – Matevž Planko 1. mesto, člani 8 km 

Tudi v ekipe na stopničkah:

 

  • – U12 dečki – 1. mesto (Nej Dobovišek, Val Filej, Maks Jager), 

 

  • – U12 deklice – 2. mesto (Eva Barič 8., Ema Mastnak 10.), 

 

  • – U14 dečki – 3. mesto (Martin Artnak 6., Jakob Cmok 10., Filip Cmok 13., Janez Lakner 14., Filip Jager 29., Aljaž Oprešnik 30.), 

 

  • – Vseekipno ženske – 3. mesto, 

 

  • – Vseekipno moški – 3. mesto.

Nastopili so še: Ana Ogrizek (5. U14), Urška Ogrizek (15. U14), Teja Gorjup (24. U14), Špela Močnik (38. U14), Aleksandra Čander Poljšak (43. U14), Špela Gobec 15. U16), Altina Gashi (23. U16), Jakob Jager (17. U16), Domen Obreza (10. člani kratki kros), Neža Artnak (15. ml. mladinke).

Sorodne novice

Po korona premoru padli kar štirje klubski rekordi

Jure Godler

Atletom dve novi medalji na državnem prvenstvu

Jure Godler

Velikonočni miting uspel

Jure Godler

Športnik leta v znamenju atletov

Jure Godler

Centrihova državna prvakinja

Jure Godler

Osvojili prve atletske medalje v letu 2019

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več