16 C
Šentjur pri Celju
21/05/2024
sentjur.net

Zlati in diamantna maturantka na Šolskem centru Šentjur

Šentjur, 5. 7. 2023 – Izjemen uspeh ni samo izkaz znanja, pač pa tudi dokaz zrelosti, delavnosti in želje po doseganju ciljev, kar so dijaki Šolskega centra Šentjur tudi dokazali. V sredo, 5. julija, je namreč na Šolskem centru Šentjur potekala slovesna podelitev spričeval poklicne mature. Dijake sta nagovorila direktor mag. Branko Šket, spodbudne besede pa jim je izrekla tudi ravnateljica prof. Monika Očko. Na spomladanskem roku 2023 je poklicno maturo opravljalo 58 kandidatov, 57 dijakov zaključnih letnikov ter 1 odrasla kandidatka. Od 58 kandidatov je poklicno maturo uspešno opravilo 54 kandidatov (93,1 %). Povprečna ocena vseh opravljenih izpitov je bila 16,8 od 23 možnih točk.

Izjemen uspeh je doseglo kar 7 dijakov, od tega je 22 točk doseglo 6 dijakov, ki so postali zlati maturanti. Ena dijakinja pa je osvojila vseh 23 možnih točk in tako postala diamantna maturantka. Nadvse so ponosni na zlata maturanta Urha Račnika in Klaro Zabukovšek iz programa kmetijsko-podjetniški tehnik; na zlate maturantke Anjo Ramovš, Alino Simončič, Leo Volarič in Zalo Žgajnar iz programa veterinarski tehnik in diamantno maturantko Izo Zajc iz programa veterinarski tehnik. (Simeona Rakun)

Sorodne novice

Jubilanti ŠCŠ, ki so šolanje končali pred 50 leti

Tjaša Ferlež

Šentjurčani najboljši v veterinarskem znanju

Jure Godler

Novi diplomanti ŠCŠ stopili na poslovno pot

Jure Godler

Župan sprejel šentjurske zlate maturante

Jure Godler

Aktivne počitnice na Šolskem centru Šentjur

Jure Godler

Ob zaključku šolskega leta v šolo s traktorji

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več