20.9 C
Šentjur pri Celju
01/06/2023
sentjur.net

“Žlehtne”, žlahtne babe navdušile na etno koncertu

Šentjur, 8. 5. 2022 – Šentjurjevo je sklop prireditev, ki se navadno konča na Botričnici – pa ne na pokopališču, ampak na etno koncertu v Cerkvi Marije sedem žalosti na Botričnici. Koncert Etno Botričnica vsako leto organizira JSKD OI Šentjur. Tokrat so v goste povabili odlične vokalistke in glasbenice trio Žlahtne babe iz Ljubljane. Trio je nastal pod vodstvom Petre Trobec, v Žlahtnih babah pa pojeta še Janja Pergar in Jasna Klinc. Sodelovanje pa je nastalo v času ko so dekleta nekaj časa sobivale – “cimrovale” pod isto streho.

Pojejo stare domače napeve, ki jih spretno mešajo z zabavnimi popevkami in hudomušnimi ljudskimi napevi. Obiskovalci zadnjega dogodka Šentjurjevega so prepoznali kvaliteto nastopajočih in cerkev na Botričnici je postala že precej tesna. Uvodoma je zbrane pozdravila Anita Koleša, vodja JSKD OI Šentjur. Izpostavila je, da je letošnji etno koncert, malo kasneje saj so Šentjurjevo organizatorji razdelili v dva sklopa med sabo ločena štirinajst dni.  “Žleht” oz. Žlahtne babe, kot jih je hudomušno napovedala Koleševa so svoj nastop opravile odlično.

Z ubranim petjem, s starimi vižami, ob katerih so tiho prepevali tudi obiskovalci so zbrane popeljale na potovanje po Sloveniji – od Prekmurja do Primorske ter od Koroške do Dolenjske. S humorjem med skladbami pa nasmejale občinstvo. Po dobri uri trajajoči prireditvi jih poslušalci niso hoteli spustiti iz “oltarja”, oz odra, ter z močnim aplavzi izsilili še tri dodatne skladbe. Na koncu prireditve pa so se obiskovalci lahko okrepčali na pogostitvi z dobrotami Šolskega centra Šentjur. (Jure Godler)

Sorodne novice

Revija odraslih pevskih zborov vstopa v četrto desetletje

Jure Godler

Naša pesem skladatelja Matica Romiha

Jure Godler

Lutkarije in vragolije

Jure Godler

Tri gledališke skupine so se igrale gledališče

Jure Godler

Koncert v spomin na prof. Edija Goršiča

Jure Godler

Zborovski BUM iz 400 mladih grl

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več