1.4 C
Šentjur pri Celju
22/04/2024
sentjur.net

Znova soncu pokazali čudovite starodobnike

Šentjur, 27. 4. 2023 – Člani Kluba starodobnikov “Večno mladi” Šentjur vsako leto pripravijo tradicionalno srečanje starodobnikov. Letos srečanja zaradi gradbenih del okoli Železniške postaje Šentjur, kjer imajo Večno mladi svoje prostore, ki si jih delijo z vinogradniki, niso uspeli izvesti na starem prostoru. Zato je vozila različnih starosti in oblik, vsa zloščena in spolirana gostilo podjetje Spanles, ki se nahaja v Industrijski coni Jug. Podjetje, ki se ukvarja z lesom, je za namen letošnjega srečanja starodobnih vozil pripravilo dovolj prostora, da so se lahko starodobniki postavili na ogled.

Že v dopoldanskem času je zmanjkalo prostora za jeklene konjičke vseh obiskovalcev, ki so zaparkirali skoraj vsa prosta mesta v industrijski coni in parkirišče Trgovin Jager. Poznalo se je, da se je veliko stalnih obiskovalcev, ki so prišli na prostore železniške postaje doslej peš, v šentjursko industrijsko cono pripeljalo z avtomobili. Na povečan promet so bili organizatorji pripravljeni in so spretno krmarili kolono vozil obiskovalcev na prosta parkirna mesta.

Od avtomobilov, koles, motorjev do traktorjev

Nova lokacija pa ni odvrnila niti lastnikov starodobnikov, saj so na razstavišče prišli v zelo velikem številu – naj bi jih bilo skoraj 200. Temu je pripomoglo tudi lepo vreme in zopet malo miru po Šentjurjevem. Letošnje srečanje starodobnikov je bilo že 15. po vrsti. Organizatorji tokrat niso imeli glasbene skupine, so pa zato za kulturno popestritev poskrbeli harmonikarji in DJ Kuky. “Prijetno sem presenečen nad odzivom obiskovalcev in lastnikov starodobnikov na letošnjem srečanju starodobnikov. Že v razmeroma zgodnjih urah je obisk srečanja na rezervni lokaciji pri podjetju Spanles navdušil. Podjetju se zelo lepo zahvaljujem, da nam je stalo ob strani in nam ponudilo svoje prostore za izvedbo naše tradicionalne prireditve,” je povedal Franc Rataj, organizator in predsednik Kluba starodobnikov “Večno mladi” Šentjur. “Člani našega kluba si štejemo v veliko čast, da so se obiskovalci kljub spremenjeni lokaciji znova odzvali in prišli na našo prireditev,” je še dodal. Organizatorji so kot ponavadi za obiskovalce pripravili okusno malico, srečelov in zabavne igre.

Panoramska vožnja

Po blagoslovu vozil, ki ga je letos daroval Janez Nerat iz županije Šentvida pri Grobelnem, je sledila panoramska vožja. Z razstavišča so starodobniki nadaljevali pot proti Gorici pri Slivnici ter proti Pilšanju. Glede na logistiko in prostore okoli Pilštanja se je tam v takšni koloni nemogoče ustaviti, zato je bil prvi postanek predviden pri podjetju PVM peleti Kozje, kjer jih je pozdravil direktor Franc Mlakar.

Zbrane starodobnike pa sta nagovorila tudi županja kozjanske občine Milenca Krajnc in župan Občine Šentjur mag. Marko Diaci. Pilštanj in kozjanske kraje je starodobnikom predstavil Andrej Kolar iz Turističnega društva Pilštanj. Po postanku so lastniki starodobnikov s svojimi jeklenimi lepotci nadaljevali pot preko Buč, v Podčetrtek, Sodno vas in mimo Loke pri Žusmu in Slivniškega jezera nazaj na prireditveni prostor v Šentjurju. Trasa letošnje vožnje je bila 64 kilometrov. (Jure Godler)

Sorodne novice

Od smrečke in palčkov do kurjega očesa

Jure Godler

V Gorici pri Slivnici so se srečali predstavniki LAS-ov

Jure Godler

Njihovo poslanstvo je pomoč invalidom

Jure Godler

Razdeljena država ne more biti uspešna

Tjaša Ferlež

Pomembno je medsebojno povezovanje

Tjaša Ferlež

Mesec marec – mesec žensk

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več