16.3 C
Šentjur pri Celju
28/05/2020
sentjur.net

Župnik Marko Šraml že dvajset let v župniji Slivnica pri Celju

Gorica pri Slivnici, 11. 8. 2017 – 1. avgusta je minilo dvajset let, odkar je župnik Marko Šraml z dekretom škofa dr. Franca Krambergerja bil imenovan za župnika župnije Slivnica pri Celju. Na ta dan se je tudi preselil na Slivnico, s svojo prizadevnostjo in dostopnostjo pa je z leti postal zelo priljubljen in spoštovan. Ob tem jubileju so mu pri maši sv. Urbana čestitali v imenu slivniške in prevorske župnije in se mu zahvalili za vso skrb, dušni blagor in za to, da jih ima preprosto rad. Vsa ta leta Šramlu s svojo domačnostjo, zaupanjem in prizadevanjem uspeva povezovati ljudi, kar se ne odraža le v zadovoljstvu faranov, temveč tudi in predvsem pri vzdrževanju cerkva in župnijskih zgradb v župniji Slivnica pri Celju in Prevorje.

Tega ni tako malo, saj ima župnija Slivnica 5 cerkva: župnijska Marija Magdalena, sv. Janez, sv. Urban, sv. Helena in sv. Miklavž, zraven pa sodijo še štirje objekti, kot so župnišče in kaplanija ter gospodarsko poslopje na Slivnici ter nedokončano župnišče pri sv. Urbanu. Upravlja pa še Prevorje: sv. Ana in sv. Ožbolt ter župnišče, staro šolo in gospodarsko poslopje. Skupno je to 14 objektov. Znano je tudi dejstvo, da se kot župnik vedno zavzame za vsakega od župljanov ali za dogodke, kot so krsti, poroke, pogrebi in razni blagoslovi na terenu. S svojimi preudarnimi pridigami, ki so včasih tudi duhovite, pritegne slehernega udeleženca svete maše in s tem ponudi kakšno zanimivo temo v razmišljanje. Ob različnih priložnostih, kjer je potrebna podpora faranov, večkrat izrazi hvaležnost, tako za molitveno kot finančno ali podporo pri prostovoljnem delu. Rad ima tudi petje, ki bogati njegove obrede. Največkrat pa poudarja moč povezovanja, v dobri veri in z dobrimi nameni, kar mu z ljudskim pristopom dobro uspeva. Ob čestitki za jubilejno sožitje s farani so mu zaželeli, da bi mu s svojim plemenitim krščanskim dejanjem uspevalo prav to še mnogo let. (Majda Rezec, foto:Majda Rezec, arhiv župnije, Zdenka Kosaber)

Sorodne novice

VIDEO: Požar zajel župnijsko poslopje

ViP

Darovali mašo za mučenca Janeza (Ivana) Kranjca

ViP

Triindvajsetič prehodili poti (domače) krajevne skupnosti

ViP

Že 20 let sončno

Jure Godler

Goriški upokojenci na romanju v Izoli

Jure Godler

Vokalna skupina Grič obeležila 20. obletnico delovanja

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več