0.9 C
Šentjur pri Celju
23/01/2022
sentjur.net

Župnik Marko Šraml že dvajset let v župniji Slivnica pri Celju

Gorica pri Slivnici, 11. 8. 2017 – 1. avgusta je minilo dvajset let, odkar je župnik Marko Šraml z dekretom škofa dr. Franca Krambergerja bil imenovan za župnika župnije Slivnica pri Celju. Na ta dan se je tudi preselil na Slivnico, s svojo prizadevnostjo in dostopnostjo pa je z leti postal zelo priljubljen in spoštovan. Ob tem jubileju so mu pri maši sv. Urbana čestitali v imenu slivniške in prevorske župnije in se mu zahvalili za vso skrb, dušni blagor in za to, da jih ima preprosto rad. Vsa ta leta Šramlu s svojo domačnostjo, zaupanjem in prizadevanjem uspeva povezovati ljudi, kar se ne odraža le v zadovoljstvu faranov, temveč tudi in predvsem pri vzdrževanju cerkva in župnijskih zgradb v župniji Slivnica pri Celju in Prevorje.

Tega ni tako malo, saj ima župnija Slivnica 5 cerkva: župnijska Marija Magdalena, sv. Janez, sv. Urban, sv. Helena in sv. Miklavž, zraven pa sodijo še štirje objekti, kot so župnišče in kaplanija ter gospodarsko poslopje na Slivnici ter nedokončano župnišče pri sv. Urbanu. Upravlja pa še Prevorje: sv. Ana in sv. Ožbolt ter župnišče, staro šolo in gospodarsko poslopje. Skupno je to 14 objektov. Znano je tudi dejstvo, da se kot župnik vedno zavzame za vsakega od župljanov ali za dogodke, kot so krsti, poroke, pogrebi in razni blagoslovi na terenu. S svojimi preudarnimi pridigami, ki so včasih tudi duhovite, pritegne slehernega udeleženca svete maše in s tem ponudi kakšno zanimivo temo v razmišljanje. Ob različnih priložnostih, kjer je potrebna podpora faranov, večkrat izrazi hvaležnost, tako za molitveno kot finančno ali podporo pri prostovoljnem delu. Rad ima tudi petje, ki bogati njegove obrede. Največkrat pa poudarja moč povezovanja, v dobri veri in z dobrimi nameni, kar mu z ljudskim pristopom dobro uspeva. Ob čestitki za jubilejno sožitje s farani so mu zaželeli, da bi mu s svojim plemenitim krščanskim dejanjem uspevalo prav to še mnogo let. (Majda Rezec, foto:Majda Rezec, arhiv župnije, Zdenka Kosaber)

Sorodne novice

80 let od mučeništva Janeza Kranjca

ViP

Mitja Markovič: »Župnijo vidim kot tim«

ViP

Zadnja maša priljubljenega šentjurskega župnika

ViP

V slivniški župniji dve 400-letnici

ViP

Zakrament Sv. Duha prejeli tudi na Slivnici in na Prevorju

Majda Rezec

“Slomškovi častilci” z lučkami na pohod

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več