10.2 C
Šentjur pri Celju
28/09/2020
sentjur.net

44. Pohod po KS Ponikva

Ponikva, 19. 5. 2018 – V nedeljo se je odvijal tradicionalni že 44. zaporedni pohod po poteh Krajevne skupnosti Ponikva. Pohod  je bil prvotno planiran za drugo nedeljo v maju, torej 12. maja, vendar je vreme imelo žal drugačne načrte kot organizatorji. Zato so se slednji raje odločili in pohod prestavili za en teden. Pot je potekala izpred osnovne šole Blaža Kocena na Ponikvi, do Hotunj, mimo železnice  do Zagaja, skozi Lutrje naprej proti Slatini, kjer je bil tudi cilj.

Nedeljsko vreme ni bilo ravno toplo in sončno, vendar je vseeno na druženje in rekreacijo privabilo okoli 200 ljudi, ki so se v skupinah podali na pot v 29 skupinah. Pohod je bil dolg kar 9,7 km. Na poti so bile športne točke, ki so jih pripravili društvo prijateljev mladine, lovsko društvo, gasilsko društvo, turistično olepševalno društvo in mladinsko društvo Ponikva. Pohodniki so se tokrat pomerili v balinanju, zbijanju pločevink, v metu pikada, v metu torbice v krog in v košarki.

Za hrano in pijačo so poskrbeli domači gasilci. Deveti razred osnovne šole je že tradicionalno pripravil srečelov. Denar, ki so ga zbrali s srečelovom, bodo porabili za prihajajoče dogodke ob koncu šolskega leta. Pohodniki so pohod zaključili na lovski koči, kjer so se okrepčali in se družili še naprej.

 

(Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Folklorniki iz Šentjurja na pohod

Tjaša Ferlež

PGD Ponikva: S Ponikve peš na Kebelj

Tjaša Ferlež

Sledili srcu na Žusem in nazaj v Dobrino

Jure Godler

Prejeli smo: Pohod po obronkih naše občine

Jure Godler

Osmica na Svetem Štefanu

Jure Godler

Triindvajsetič prehodili poti (domače) krajevne skupnosti

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več