-3.6 C
Šentjur pri Celju
30/01/2023
sentjur.net

Ahac še uradno odprl novo logistično središče

Šentjur, 5. 8. 2014 – Eno največjih šentjurskih podjetij – podjetje Ahac – je danes tudi uradno odprlo osrednje logistično središče z upravno stavbo. S tem je podjetje pridobilo sodobne poslovne prostore, skladišče s 1500 paletnimi mesti in danes na novo odprt razstavno-prodajni prostor. V Šentjurju se njihovi prostori razprostirajo na 3000 kvadratnih metrov veliki površini, kjer je na voljo celoten prodajni program. Naložbo vredno 1.800.000 evrov je podjetje financiralo samo ter z bančnimi sredstvi. Nov objekt so predstavili tudi na novinarski konferenci v novih poslovnih prostorih.

Od prodajalca kaset do največjega šentjurskega podjetja

Poslovanje podjetja Ahac na prvotni lokaciji v Stopčah zaradi kadrovskih širitev ni več zadoščalo, zato je podjetje svoje delovanje leta 2003 razširilo na lokacijo v Šentjur pri Celju. Podjetje Ahac d. o. o. se je v 23 letih razvilo v enega največjih uvozniških in distribucijskih podjetij za pijače in hrano. Osnovno dejavnost je že v letu 1991 predstavljala veleprodaja in maloprodaja pijač. “Sprva smo bili osredotočeni na prodajo artiklov slovenskih proizvajalcev, kar smo leta 2004 nadgradili z zastopstvom tujih blagovnih znamk in leta 2011 še s proizvodnjo hrane,” pojasnjuje Roman Moškotevc, direktor podjetja.

V prodajnem portfelju imajo mnogo blagovnih znamk, ki jih ekskluzivno uvažajo in distribuirajo ter številne ugledne znamke, kjer opravljajo ekskluzivno distribucijo do ciljnih kupcev. Ahac z distribucijo pokriva celotno Slovenijo, zato poleg šentjurske delujeta še poslovna enota z maloprodajno in veleprodajno trgovino v Slovenski Bistrici ter veleprodajna enota in distribucijski center za oskrbo posameznih trgovskih verig v Jaršah. Na mestu v Stopčah, kjer pa je podjetje začelo, pa je urejeno carinsko skladišče. “Naša konkurenčna prednost je bila ta, da smo imeli lastno mrežo potnikov in komercialistov z izjemno kreativnostjo in odzivnostjo na samem terenu in na policah. Uvedli smo intenzivno skrb za izdelke na polici in nismo prepuščali naključju to, da bi police bile prazne,” doda direktor.

V Ahacu so danes znani tudi po proizvodnji hrane, s katero so začeli v letu 2011, ko je podjetje odkupilo blagovno znamko Droga in prevzelo proizvodnjo vložnin ter drugih prehrambnih izdelkov Droga v Središču ob Dravi. “Poslovna enota Gosad proizvaja in razvija izdelke Droga, Droga Gourmet in Argo ter izdelke trgovinskih blagovnih znamk, s čimer zaokroža našo ponudbo,” še dodaja Moškotevc in pove, da je promet podjetja, ki zaposluje okoli 65 ljudi, lani presegel 26 milijonov evrov.

Skupina zaposluje več kot 500 ljudi

Skupino Ahac, katere ključni člen je distribucijsko-proizvodno podjetje Ahac, sestavljajo še gradbeni podjetji Voc Celje d. d. in Ahac NG, Gostilna pri Ahacu ter od letošnjega leta najstarejša slovenska regionalna radijska postaja Radio Štajerski val. V skupini je zaposlenih skoraj 500 ljudi. “Danes je mnogo lažje, kot je bilo nekoč. Iz osnovnega distributerja smo prerasli v firmo, ki vrši distribucijo za številne slovenske proizvajalce, pa tudi za tuje principale,” doda Moškotevc. (J. G.)

Sorodne novice

Certifikat Jeruzalem Slovenija podjetju Ahac z vložninami Droga

Jure Godler

Del gasilske olimpijade tudi v naših krajih

Tjaša Ferlež

Kolesarji švignili mimo Šentjurja nazaj na Ponikvo

Jure Godler

Ahac med tremi največjimi slovenskimi dobavitelji

Jure Godler

V Šentjurju 214 novih okužb, v Dobju največji porast v regiji

ViP

Pravljični december v mestu glasbe

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več