29.6 C
Šentjur pri Celju
17/08/2022
sentjur.net

Ani Mastnak in Slavku Škofu priznanje domače KS

Gorica pri Slivnici, 18. december 2021 – Tudi Krajevna skupnost Gorica pri Slivnici zaradi epidemioloških razmer letos krajevnega praznika ni mogla izpeljati v polnem obsegu. Kljub temu so se odločili nagraditi krajane, ki s svojim angažmajem prispevajo h krajevni kondiciji in ustvarjalnosti. Letošnji pisni priznanji sta prejela učenka OŠ Slivnica pri Celju Ana Mastnak in član Društva upokojencev Gorica pri Slivnici Slavko Škof.

Ana Mastnak s Slivnice pri Celju šolanje na goriški šoli zaključila v minulem šolskem letu in si s svojim odličnim učnim uspehom zaslužila vpis v Zlato knjigo. Bila je aktivna na mnogih področjih; udeležila se je tekmovanj iz zgodovine, slovenščine, astronomije ter o sladkorni bolezni. Redno se je udeleževala slovenske, angleške in nemške bralne značke  ter se angažirala na literarnem in raziskovalnem področju. “Anine osebne vrline so samostojnost, vestnost, odgovornost in zanesljivost.” so še zapisali predlagatelji.

Slavko Škof je priznanje prejel na predlog goriškega društva upokojencev. Član društva je od leta 2010, leta 2014 pa je vstopil tudi v vodstvo. “Njegova natančnost, vtrajnost in vedoželjnost omogoča vodenje vseh potrebnih evidenc, kar je neprecenljivo za nemoteno delovanje društva s tako velikim članstvom” so v obrazložitvi zapisali goriški upokojenci. Škof je aktiven tudi kot prostovoljec programa Starejši za starejše in Prostofer, prav tako se vključuje v mnoge oblike izobraževanja in e-izobraževanja ter aktivnosti drugih društev v krajev.

Priznanja sta nagrajencem podelila predsednik komisije za priznanja Franci Hrovatič in predsednik KS Gorica pri Slivnici Janez Palčnik, ki se je nagrajencema zahvalil za njun prispevek k lokalni skupnosti in ju spodbudil k nadaljnjem delovanju v kraju.

Sorodne novice

OŠ Hruševec Šentjur prejela »priznanje digitalna šola«

Jure Godler

Spominski znak za požrtvovalnost v roke gasilcev

Tjaša Ferlež

Albina Karmuzel tudi med nominiranci “izjemne osebnosti” 2019

Jure Godler

Atletski klub Šentjur in Vlado Artnak prejemnika priznanj

Jure Godler

TZS: Zgornji trg je tretji najlepši v Sloveniji

Jure Godler

V izdelavi nov Dolgoročni razvojni program Občine Šentjur

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več