21.7 C
Šentjur pri Celju
28/07/2021
sentjur.net

Atletom dve novi medalji na državnem prvenstvu

Novo mesto, 25. 1. 2020 – Na Dvoranskem atletskem prvenstvu Slovenije za kategorijo U16, ki je bilo v Novem mestu. so atleti Atletskega kluba Asfalt Kovač Šentjur osvojili dve novi medalji. Državni prvak je postal Žiga Zagajšek v teku na 60 m, bronasta pa je bila štafeta 4 x 200 m. Štafeto so tekli: Matija Drofenik Bombač, Matija Lakner, Aljaž Vovčko in Žiga Zagajšek.

Dobro so tekmovali tudi ostali atleti, saj so dosegli  tudi številne osebne rekorde: Ana Ogrizek, Martin Artnak, Jakob Cmok in Filip Cmok (vsi v teku na 1000 m) ter Matija Bombač Drofenik na 60 m. Doseženi so bili tudi novi klubski rekordi: Žiga Zagajškek v teku na 60 m U16 in Martin Artnak v teku na 1000 m v kategoriji U14. V isti kategoriji je nov klubski rekord v teku na 1000 m dosegla tudi Ana Ogrizek. Prejšnji rekord je imela v lasti Sarita Završek iz leta 2014. Visoko uvrščeni so bili tudi Kaja Vrbek (60 m, 300 m), Gashi Altina (1000 m), Aljaž Vovčko (60 m) in Matija Lakner (300 m).

Sorodne novice

Urška Ogrizek z novim klubskim rekordom v teku na 60 metrov

Jure Godler

TBA-jevke odlične na članskem državnem prvenstvu

Jure Godler

Iz Novega mesta z dvema srebrnima medaljama

Jure Godler

Po korona premoru padli kar štirje klubski rekordi

Jure Godler

Mladi atleti blesteli na državnem prvenstvu

Jure Godler

Atleti osvojili tri medalje na Krosu občinskih reprezentanc

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več