25.8 C
Šentjur pri Celju
12/06/2021
sentjur.net

Atletski klub Šentjur praznoval okroglo obletnico

Šentjur, 23. 10. 2014 – Točno na današnji dan, pred 20 leti, so strnili glave štirje ustanovitelji Atletskega kluba Šentjur Vladimir Artnak, Ivan Kukovič, Samo Cmok in Andrej Podgoršek ter se dogovorili, da v Šentjurju ustanovijo svoj klub. 20-letnico od tega dogodka so obeležili na slavnostni prireditvi, na kateri je bila rdeča nit kulturnega programa, da so nastopili sedanji in nekdanji atleti in atletinje. “Atletika je kraljica športa tudi pri nas v Šentjurju. To dokazujemo s svojimi aktivnostmi na vseh področjih našega dela in z doseženimi rezultati,” je uvodoma polno dvorano obiskovalcev pozdravil predsednik Atletskega kluba Šentjur Vladimir Artnak. Zahvalil se je številnim generacijam atletov, ki so vsak na svoj način prispevali kamenčke v mozaiku, in zaokrožili 20 let delovanja. Prisotne je nagovoril tudi župan občine Šentjur mag. Marko Diaci, ki je izpostavil dobro sodelovanje na relaciji občina–klub ter številne uspehe šentjurskih atletov. Zbrane je nagovoril tudi član IO Atletske zveze Slovenije Tomo Šarf.

Osrednji gost slavnostne prireditve pa je bil najuspešnejši slovenski telovadec in eden najuspešnejših slovenskih športnikov vseh časov, nosilec številnih odličij s tekmovanj Miroslav Cerar st. Skromni olimpionik je izpostavil nekaj svojih uspehov in priznal, da še vedno spremlja uspehe vseh slovenskih športnikov ter da se zaveda, koliko truda in energije je vloženo v vsak rezultat. Sledilo je podeljevanje zahval in priznanj zaslužnim članom in športnikom. Zahvale so prejeli že zgoraj omenjeni ustanovitelji. Prav tako so se zahvalili atletom, ki so osvojili naslov državnih prvakov v barvah kluba: Ivanu Kukoviču, Henriku Planku, Luki Novaku in Martini Ratej. Ti štirje atleti so dosegli najvidnejše uspehe kluba in dva od njih, Henrik Plank in Martina Ratej, sta še vedno aktivna, le da Ratejeva trenira za celjski Kladivar.

Zahvalili so se tudi atletskima delavcema, Jožetu Artnaku in Marjanu Gradišniku, ki pa je bil tudi dolgoletni predsednik kluba. Svojo mesto med zahvalami pa so dobili tudi Občina Šentjur, Dragiša Čolović, dr.med in športa, in OŠ Franja Malgaja Šentjur, za dvajsetletno podporo. Na svečani akademiji so predstavili tudi Zbornik šentjurske atletike 1994–2014, v katerem so predstavili razvoj kluba, dosežke in rezultate po posameznih letih, klubske tablice, rekorde na stadionu, pa tudi seznam atletskih sodnikov in danes vadečih atletov AKŠ. V kulturnem programu so sodelovali Jernej Lah, Ambrož Amon, plesna skupina atletov, šentjurski oktet 7 de’ci ter trio citer. Prireditev sta povezovala nekdanja atleta Mojca Stropnik in Jure Godler, za režijo pa je poskrbela Alenka Golež. (Jure Godler)

Sorodne novice

20 let ustvarjanja s čopičem

Jure Godler

Šentjurjevo 2018: Obsijan sejem privabil množico in strankarske veljake   

ViP

Premier obiskal Muzej Južne železnice

Jure Godler

Vlada klonila v Šentjurju

Jure Godler

Blagoslov jedi kot obred ljudske pobožnosti

Jure Godler

S klopotcem oznanili prihajajočo jesen

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več