17.2 C
Šentjur pri Celju
28/09/2021
sentjur.net

Blagovčani v Lokarjah praznovali krajevni praznik

Lokarje, 14. 9. 2019 – V soboto je praznovala Krajevna skupnost Blagovna. V ta namen je Turistično društvo Blagovna organiziralo tradicionalni pohod po pohodniških poteh v krajevni skupnosti z začetkom in zaključkom pred gasilskim domom v Dolah. Osrednja prireditev se je odvijala pri gasilskem domu Lokarje. Uradni del je otvorila folklorna skupina Kulturnega društva Blagovna s pevsko točko in izbranimi plesi. Sledila je plesna točka učenk POŠ Blagovna, ki so bile z odlično koreografijo in energičnimi gibi deležne velikega aplavza.

Sledil je pozdravni nagovor organizatorja prireditve, predsednika PGD Lokarje, Andreja Županca, ki je vse zbrane povabil na praznovanje 120-letnice društva, ki bo naslednje leto. Zbrane je pozdravil tudi podpredsednik KS Blagovna, Matej Brečko, ter podžupanja občine Šentjur Silva Koželj.

Priznanja krajevne skupnosti

Tradicionalno se ob krajevnemu prazniku podelijo tudi krajevna priznanja in knjižne nagrade izbranim učencem POŠ Blagovna, ki so si jih v lanskem šolskem letu zaslužili z marljivim šolskim delom ter številnimi nastopi, s katerimi so pripomogli k večji promociji POŠ Blagovna in kraja. Nagrajeni učenci so Aleks Berden, Maja Fendre, Samra Valentič, Rafko Recko in Eva Mezgec.

Krajevna priznanja sta podelila podpredsednik KS Blagovna, Matej Brečko, ter podžupanja občine Šentjur, Silva Koželj. Ob zaključku osrednje prireditve je predsednica Turističnega društva Blagovna, Barbara Kvas, razglasila zmagovalce letošnjega pohoda, na katerem so udeleženci prehodili 12,6 kilometrov in rešili naloge na postojankah, ki so jih pripravila ostala društva v krajevni skupnosti. Podelili so praktične nagrade za prva tri mesta. 1. mesto na pohodu je dosegla skupina Kamikaze, 2. mesto skupina Brezinšce, 3. mesto pa skupina Rozike. Po končani uradni prireditvi so bili vsi navzoči postreženi s hrano, poskrbljeno pa je bilo tudi za zabavo in ples. Vsem nagrajencem krajevnih priznanj in zmagovalcem pohoda iskrene čestitke! (Danijel Berden)

Sorodne novice

Prehodni pokal v rokah ekipe Zlateče

Danijel Berden

Novo vozilo dar gasilcem in celotnemu kraju

ViP

Praznik KS Gorica pri Slivnici

Jure Godler

Krajevni praznik obiskal tudi Borut Pahor

Jure Godler

Varno pot po prenovljeni cesti Žepina-Proseniško

Jure Godler

S sodelovanjem do uspeha

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več