9.8 C
Šentjur pri Celju
28/02/2020
sentjur.net

Blagovnica Resevna prodana na dražbi

Šentjur, 29. 11. 2017 – Blagovnica Resevna je bila sredi 80. let prejšnjega stoletja ponos Šentjurja. Po tem, ko je zamenjala številne lastnike in najemnike, je pred leti končala v stečajni masi.  28. 11. 2017 je bila izvedena javna dražba z izklicno ceno 1.028.000 evrov. Upraviteljica stečajnega postopka Jerneja Pečoler je za Štajerski val potrdila, da je bila javna dražba uspešna in zaključena. Nakup pa mora uradno potrditi še sodišče. Z dražbo je bila seznanjena tudi Občina Šentjur in je na njej tudi sodelovala. Na Občini se zavedajo, da je Blagovnica Resevna v mestnem jedru izjemno strateško pomembna. Zato so o participaciji na javni dražbi odločili tudi občinski svetniki in sprejeli zavezujoče sklepe, da so za nakup tega objekta pripravljeni odšteti izklicno ceno javne dražbe – torej 1.028.000 evrov.

Izklicno ceno naj bi, po neuradnih podatkih, ponudil tudi lokalni podjetnik, avtoprevoznik Maček, ki je pred časom kupil že stavbo bivše Železnine. Občina Šentjur je na izklicno ceno uveljavljala predkupno pravico, vendar je drugi ponudnik ponudil večji znesek od prve cene – neuradno 5.000 evrov več, za višjo ceno pa občinski predstavniki niso imeli sklepa in soglasja občinskega sveta. V kolikor bi bila občina uspešna, bi za dražbeni znesek vzela dodatni dolgoročni kredit. Postopki v zvezi s prodajo Blagovnice Resevne še niso končani, saj mora kupec ob podpisu pogodbe plačati tudi dogovrjeno kupnino, nakup pa mora potrditi še sodišče. (Jure Godler)

Sorodne novice

Statistika: Občina Šentjur v letu 2018

ViP

Župan sprejel zlate maturante

ViP

V izdelavi nov Dolgoročni razvojni program Občine Šentjur

ViP

Šentjurčani slavili občinski praznik

ViP

Po mesecu zatišja težki tovornjaki zopet v Šentjurju

ViP

S KolesCEm po Šentjurju že naslednje leto

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več