14.4 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

Božični koncert glasbene šole obiskal Božiček

Šentjur, 17. 12. 2019 – Glasbena šola skladateljev Ipavcev Šentjur redno pipravlja Božični koncert v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur. Zaradi številnih nastopajočih so koncert organizatorji znova razdelili na dva dela. Poleg tega so morali omejiti tudi število obiskovalcev, tako da je bil vstop v dvorano mogoč le z vabilom, ki so ga lahko nastopajoči za starše in sorodnike dvignili v glasbeni šoli.

Na samem začetku je zbrane pozdravila ravnateljica Glasbene šole Šentjur Simona Zdolšek. “Čez nekaj dni pričakujemo božič in danes lahko občutimo delček tiste vznemirjenosti, ki jo prinaša ta čas. Največ pričakovanj in želja pa kažejo naši otroci, ki se prepustijo sanjarjenju, kakšna darila jih bodo letos čakala pod jelko. Prevladujeta dve čustvi – želja in pričakovanje,” je uvodoma povedala ravnateljica. Dodala je, da odrasli ta čustva še nadgradijo s hrepenenjem po razumevanju, spoštovanju in osebnih odnosih. Novo leto je drugače kot božič, čas razmisleka za leto, ki se izteka kot tudi prihodnost. Vsem v dvorani je zaželela, da jim novo leto prinese izpolnitev vseh želja in pričakovanj in da vse lepi trenutki grejejo in osrečujejo.

Številne odlične zasedbe

Prvi koncert so začeli z odličnim triom JuTiJa, dekleti na flavtah in klavirju, ki so si pred kratkim na mednarodnem tekmovanju v Trstu prislužile prvo mesto in prvo nagrado.Trio vodi Diana Štih. Sledil je nastop pevskega zbora, pod vodstvom Tine Pečar in Godalne komorne skupine mentorice Elizabete Rauter. Harmonikarski orkester pod vodstvom Francija Kolarja je izstopal z pravo rockersko sladbo We will rock you. Sledili sta “razbijaški” skupini Mala tolkalna skupina in Tolkalna skupina Splash Eve Zavšek.

Ob 19. uri pa je sledil še drugi del koncerta. Predstavila se je Orffova skupina pod vodstvom Tine Pečar in Trobilni kvartet pod vodstvom Matjaža Vodiška. Zaigrala je tudi Komorna skupina diatonične harmonike in Orkester flavt pod vodstvom Marte Kuzmanovski Koberski. Koncert so zaključili s Kitarskim orkestrom Uroša Eferla in šolskim Pihalnim orkestrom Matjaža Vodiška. Oba dela Božičnega koncerta so obiskovalci spremljali z bučnimi aplavzi. Na koncu koncerta je otroke in obiskovalce še razveselil Božiček, ki je vsem, ki so po koncertu zapuščali dvorano IKC, razdelil tudi bombone. (Jure Godler)

Sorodne novice

Glasovirke niso pozabile na “njihov” božič

Jure Godler

Prejeli smo: Snemanje dokumentarnega filma o Josipu Ipavcu

Jure Godler

Glasbena šola Šentjur vabi k vpisu 2021/2022

Jure Godler

Prvi spletni pihalni orkester Pleh Music Lab orje ledino

Jure Godler

Večina gasilskih društev priskočila na pomoč z budnicami

Tjaša Ferlež

#koronaintervju št. 24 – Simona Zdolšek, ravnateljica glasbene šole

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več