17.8 C
Šentjur pri Celju
04/10/2023
sentjur.net

Bremenski godci navdušili malčke

Šentjur, 6. 3. 2017 – Bremenski mestni godci je stara pravljica bratov Grimm, ki so jo v novi preobleki postavili mladi glasbeniki in režiser premierno na oder šentjurskega IKC. Zgodba govori o oslu Benjaminu, ki je odslužil svoje pri mlinarju, ta pa ga je v jeseni oslove življenske poti kanil poslati v oslovska nebesa. Seveda je osel, ki še ni rekel zadnje, ušel s svojo violo in začel svojo pot kot godec na poti v Bremen. Na poti je srečal starega mačka Hansa s podobno žalostno zgodbo. Ta se je oslu pridružil v novih dogodivščinah kot violinist. Duetu pa se je pridružil se upehani vol Johann na kontrabasu, ki je že čakal, da ga odpeljejo k mesarju. Ponoči najdejo kočo in razbojnika v njej. S petjem in igranjem ga prestrašijo, ta se jim pokesa in na harmoniki pridruži na poti do slave.

Režijo kratke pravljice je pripravil celjski študent na AGRFT Luka Marcen, ki je v predstavi tudi povezoval in igral violo. Ostala trojica nastopajočih pa so vsi študentje glasbe v Ljubljani in Celovcu. Janez Krevel na kontrabasu, Andraž Frece na harmoniki in Oskar Longyka na violini. Glasbo je posebej za to predstavo napisal Leon Firšt, bolj poznan kot avtor glasbe muzikla Veronika Deseniška. Predstavo so si ogledali otroci iz vseh enot vrtcev in bili nad predstavo in kasnejšo kratko predstavitvijo instrumentov navdušeni. (Jure Godler)

Sorodne novice

Na Musici academici so se predstavili mladi virtuozi

Jure Godler

Nov rod akademikov se predstavi

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več