14.2 C
Šentjur pri Celju
03/10/2023
sentjur.net

Nov rod akademikov se predstavi

Šentjur, 8. 10. 2016 – Prireditev, kjer svojo mojstrstvo na glasbenih instrumentih pokaže bodoči rod glasbenih akademikov pod imenom Musica Academica II, je organiziarala Nastija Močnik iz JSKD OI Šentjur, s pomočjo Študentskega kluba mladih Šentjur in Urbanom Kolarjem. Slednji je bil vezni člen med študenti glasbe. Čeprav je bilo v začetku povabljenih skoraj dvajset glasbenikov, so morali nekateri zaradi drugih obveznosti svojo udeležbo na koncertu Musica Academica II žal odpovedati, kar pa še ni bil razlog, da niso poslušalci dobili tistega, za kar so prišli – vrhunskega koncertiranja bodočih profesorjev glasbe in glasbene pedagogike.

Ideja o tem, da se predstavijo študentje glasbe, se je porodila lansko leto. Ker pa so bili obiskovalci prireditve navdušeni nad lanskim koncertom, so dogodek ponovili še letos. Dejstvo je, da je zadnja leta trend izredno močnih generacij šentjurskih glasbenikov, za njimi pa prihajajo še nove, kar dokazuje, da je Šentjur mesto, ki je z vsem srcem zapisano glasbi. Ta pozitivna vzpodbuda pa seže že iz domačega osnovnega glasbenega šolstva. “Mlade ustvarjalce je treba vzpodbujati pri tem, kar počnejo, in jim dati priložnost, da se predstavijo. Ravno to pa je namen današnjega koncerta,” je povedala Nastija Močnik.

Nastopili so Andraž Frece – harmonika, Matjaž Jager – klavir, Zala Jurak – klavir, Tajda Krajnc – citre in klavir, Janez Krevel – kontrabas, Ines Ljubej – tolkala, Anja Ravnikar Zabukovšek – violončelo, Kaja Romih – flavta, Neža Šporer – flavta, Monika Volarič – flavta in Žiga Vešligaj – saksofon. Enajst študentov glasbe, ki so nastopili kot solisti ali v komorni zasedbi, so se predstavili predvsem s klasičnim programom, med izvedenim pa je bilo tudi nekaj modernega programa. Dogodek je del Ipavčevih kulturnih dni, katerih glavni pokrovitelj je Občina Šentjur. (Jure Godler)  

Sorodne novice

Prejeli smo: Na Veselem vrtiljaku 2022 tudi naši otroci

Jure Godler

Na Ljudski univerzi Šentjur živahno tudi v poletnih mesecih

Majda Rezec

Musica academica tudi tokrat z operno zgodbo

Jure Godler

Na Musici academici so se predstavili mladi virtuozi

Jure Godler

Prejeli smo: 20 let petja proslavile z osvojenim Triglavom

Jure Godler

Bremenski godci navdušili malčke

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več