21 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

Brez analize sojenja in z novim porazom

Šentjur, 4. 5. 2016 – Aktualni košarkarski prvaki – ekipa KK Tajfuna, je tokrat gostila v dvorani Hruševec sosednjo ekipo – ekipo Zlatorog iz Laškega. Kljub bližini obeh košarkarskih krajev si je tekmo ogledala le peščica navijačic iz Laškega. Naši košarkarji, ki so uvodne minute začeli v dokaj nenavadni postavi – brez organizaotrja igre, so si takoj na začetku tekme pridelali zaostanek 8 točk. Naši so, razen dveh zabijanj Terella Parksa, začeli zadržano in neodločno. K slabi in nepovezani igri pa je svoje prispevala tudi sodniška trojka. Trener Dejan Mihevc se je precej časa trudil poiskati peterko, ki bi med sabo funkcionirala in bi bila tudi razpoložena. To pa mu ni in ni uspevalo. Tik pred polčasom je prednost gostov narasla na največjo – 14 točk, pri vmesnem rezultatu 44:30.

Mučenje žoge in igranje z živci navijačev se je nadaljevalo skoraj do konca tretje četrtine, kjer je Laščanom začel mešati štrene Domen Bratož, ki se v prvem polčasu ni ravno naigral. Z nekaj bliskovitimi prodori, ki so se končali ali s košem ali osebno napako nad njim, je prednost gostov do konca četrtine omilil. V začetku zadnje četrtine so Pipanovi varovanci ponovno pobegnili na varno prednost, a so naši pokazali zobe in se 3 minute pred koncem tekme približali le na 3 točke zaostanka 69-66. Za preobrat pa jim je zmanjkalo moči. Tekma se je končala z rezultatom 67:74. Največ točk je dosegel Terell Parks – 19, Sandi Čebular pa jih je prispeval 14. Uradni predstavnik Robi Ribežl je v poročilu zahteval analizo sojenja, a je zaradi neupoštevanja protokola prošnjo uradni komisar zavrnil. Ob pristranskem sojenju je počilo tudi vedno mirnim Šentjurskim vitezom. Na igrišče je poletela bobnarska palica, na sodnike pa se je vsul tudi plaz žalitev. Za prvi prekršek so klub olajšali za 250 evrov, za drugi pa 100 evrov. (Jure Godler)

Sorodne novice

Komentiramo: Debakel s Primorsko odnesel Dončića

Jure Godler

Olimpija z veliko sreče odnesla celo kožo iz Šentjurja

Jure Godler

Vodilni v ligi na koncu premočni za naše

Jure Godler

Laščani razbili naše košarkarje

Jure Godler

Tomaž Bolčina se vrača v Šentjur

Jure Godler

Prvoligaški ekipi se je pridružil Pavle Boljkovac

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več