19.2 C
Šentjur pri Celju
22/07/2024
sentjur.net

Broadway I Love: O koronskem času in kako preživeti

Šentjur, 11. 7. 2020 – Vocal BK studo vsako leto Šentjurčane razveseli z do pike razdelanim muzikalom Broadway I Love. Muzikal je epilog vsakoletne mednarodne pevske delavnice ISSW 2020 in letošnje leto so ga izvedli že 14. po vrsti. Seveda vse niti v rokah drži neutrudni profesor solopetja Boštjan Korošec. Pravijo, da je vsak nekaj posebnega, letošnji pa je od trinajstih odstopal tudi po tem, da so ga izvedli z aktualnimi ukrepi za preprečevanje širjanja novega koronavirusa, kljub tej prepreki pa jim ni bilo naklonjeno niti vreme, zato so organizatorji prizorišče dogajanja prestavili z vrta Ipavčeve hiše v Ipavčev kulturni center Šentjur.

Organizatorjem raznih kulturnih prireditev ta čas novega vala koronavirusa ni naklonjen. Ukrepi, ki veljajo, so preprečili številnim kulturnikom izvajanje kulturnih dogodkov. Tudi v sklopu Šentjurskega poletja je bila marsikatera prireditev odpovedana ali prestavljena v mogoče bolj primeren čas. Vendar so se v Vocal BK strudiu opogumili in prireditev, ki je že leta pri nas eden od vrhuncev Šentjurskega poletja, tudi izvedli, pa čeprav z vpisovanjem vseh gostov, primerno razdaljo med stoli in obveznim nošenjem mask.

Življenje v času koronavirusa

Izbrali so si tudi priročno tematiko – koronavirus od začetne grožnje s smrtijo – ter nadaljevali z vedno bolj pozitivnim sporočilom, da skupaj zmoremo, le malo drugače, kot smo nekoč. Zgodbo so prepletali s sicer manj dialogi, vendar z več plesa in seveda petja, kar pa je tudi smisel muzikalov. Tako so se dotaknili začetnega strahu in grozeče nevarnosti, obvezne socialne distance in uporabe nove tehnologije za omiljanje prepovedi medsebojnih stikov. Oporozili so tudi, da ukrepe za preprečevanje koronavirusa različni ljudje različno prenašajo – soočanje z depresijo in celo samomorom.

Dotaknili so se novih aktivnosti, kot so online telovadba ter tudi ljubezni na daljavo kot tudi prednosti, če ostaneš izoliran v svoji hiši in lahko raziskuješ tako podtrešje in klet, četudi v spalni srajci. Vseskozi pa so zgodbo povezovali z glasbo iz muzikalov ter popevkami. Organizatorji so tik pred zdajci, zaradi omejitve števila gledalcev, pripravili še en dodaten termin in Broadway I Love izvedli kar dvakrat. Kot je v navadi, so postregli tudi z živo glasbo ansambla ter odličnimi svetlobnimi efekti ter dokazali, da kultura živi v vsej svoji veličini tudi v teh čudnih časih. (Jure Godler)

Sorodne novice

Levji kralj požel stoječe ovacije

Jure Godler

Pogovor o Sloveniji v duhu knjižnih uspešnic

Jure Godler

Anabel povabila “Ob kavi” na vrt Ipavčeve hiše

Jure Godler

Princeske prisanjale presežek Šentjurskega poletja

Jure Godler

Slabi ljubimci in odlična igra navdušili poln IKC

ViP

Pridobljeno znanje so pokazali na koncertu

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več