21.1 C
Šentjur pri Celju
13/04/2024
sentjur.net

Levji kralj požel stoječe ovacije

Šentjur, 20. 3. 2024 – Zgodba o Levjem kralju je prvič ugledala luč sveta leta 1994 kot animirani filmski muzikal. Kasneje je dobil novo preobleko leta 2019 in bil kot filmski muzikal izdan v franšizi Walt Disney Pictures. Znana zgodba o mladem levčku Simbi, ki govori o izdajstvu, krivdi, hlastanju po moči ter na drugi strani prijateljstvu, zvestobi in odraščanju, je navdušila po svetu. Navdušeni nad originalnim muzikalom pa sta bili tudi profesorici na glasbeni šoli Tina Pečar in Eva Zavšek, ki sta si znano pripoved izposodili in jo priredili za potrebe učencev glasbene šole. Ti so bili razdeljeni v Orffovo skupino, tolkalno skupino in pevski zbor Glasbene šole Šentjur. Prvi so poskrbeli za glasbeno podlago, drugi pa seveda za petje.

Predstavo so nekajkrat zaigrali v mali dvorani glasbene šole, kjer si jo je ogledala tudi Nina Ploštajner iz KUD Sahar. Čeprav je predstava tehnično zahtevna, jo je želela postavili na večji oder – na oder šentjurskega IKC – ter šolski muzikal predstaviti še ostalemu občinstvu. “S podporo Občine Šentjur nam je uspelo ta projekt pripeljati v Ipavčev kulturni center Šentjur,” je uvodoma pozdravila obiskovalce Ploštajnerjeva ter besedo prepustila ravnateljici Glasbene šole Šentjur Simoni Zdolšek. Slednja je poudarila pomembnost tega šolskega projekta, saj so priprave potekale celo letošnje šolsko leto, čeprav je pisanje scenarija, priredb za tolkalni orkester in ustvarjanje koreografije potekalo že v lanskem šolskem letu.

Številni sodelujoči

V projektu je sodelovalo skoraj 50 otrok, vsak s svojo vlogo na odru. K scenografiji, risbi, kostumom in maski pa so svoj svoj kamen v mozaiku prispevali tudi številni starši in prijatelji. Ravnateljica je poudarila, da je bila tudi koordinacija med tremi skupinami zahtevna. Premiero so izvedli v že mesecu januarju. V predstavi so zapeli in zaigrali kar 12 pesmi muzikala Levji kralj, ob spremljavi zborčka levinj in solistov. Med solisti pa so se izkazali Jakob Virtič v vlogi Simbe, Fran Obreza v vlogi Scara, Zazuja je poosebila Kaja Senčar Rezec, Mufasa pa je upodobil Jakob Janežič. Kot odlični pevci in igralci pa so se izkazali še Zarja Sorčan, Žana Modic, Ema Perčič, Jurij Janežič in Lija Šmid.

Mladi glasbeniki in igralci so se na odru sprostili in občinstvu zaigrali odlično predstavo, ki je prav vse v dvorani navdušila. Večina pesmi so nastopajoči peli v slovenskem jeziku, za kar sta posrkbela Marjan Bunič in Tina Pečar in deloma v afriških jezikih. Predstava, ki je trajala slabo uro, pa je na požela stoječe ovacije občinstva, ki si je izborilo še dodatno skladbo. Zagotovo pa je muzikal Levji kralj postavil meje predstav šentjurske glasbene šole precej visoko. (Jure Godler, foto: Danijel Berden)

Sorodne novice

Igrali božične melodije in okraševali smrečko

Jure Godler

Zgodba o popevki pod mavrico

Jure Godler

Glasovirke niso pozabile na “njihov” božič

Jure Godler

Princeske prisanjale presežek Šentjurskega poletja

Jure Godler

Broadway I Love: O koronskem času in kako preživeti

Jure Godler

Broadway pripeljali v Šentjur

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več