4.4 C
Sentjur
20/02/2020
sentjur.net

Bučn’ce privabile številne razstavljavce

Šentjur, 14. 10. 2017 – Tradicionalni prireditvi Bučn’ce je bilo lepo jesensko vreme ponovno naklonjeno. Sonce je dopoldan obsijalo številne stojnice na Mestnem trgu in ogrelo razstavljavce in tudi obiskovalce te tradicionalne prireditve, ki jo organizira Lokalni časopis Šentjurčan v sodelovanju z RA Kozjansko – enoto Ljudska univerza Šentjur. Za dobro vzdušje pa je poskrbel ansambel Odmev iz Celja, kjer igra tudi Dobjan Peter Frece. Da pa bi bil dogodek zanimiv, so organizatorji ocenjevali najlepše opremljeno stojnico in izbirali naj bučo, ki jo je lahko na izbor prinesel kdorkoli.

Po hitrih ritmih Zumbe, katere mlade plesalke je vodila Nina Hriberšek, na nastopili tudi otroci OŠ Dramlje in predstavili Irski ples, ki pa je v povezavi z mednarodnim projektom Erasmus in KA2, ki teče na šoli. Nastopil je tudi trio glasbenikov OŠ Planina pri Sevnici. Na Bučn’cah so nastopili tudi člani LUŠ’nega orkestera, ki ga vodi citrarka Jasmina Levičar, deluje pa kot študijski krožek na Ljudski univerzi Šentjur. Da obiskovalci niso bili lačni, so se izkazali gasilci PGD Dobje, ki so skuhali odličen golaž, pripravili so tudi otroške ustvarjalne delavnice, razstavo gob pa je pripravilo Gobarsko društvo Jurček s Planine. Za dekoracijo odra pred občinsko stavbo je poskrbelo Vrtnarstvo Krašovec.

Po tem ko je zasedala komisija v sestavi Alenka Testaniere, Kvirina M. Zupanc, Dragan Podovac in Andreja Kovačevič, so razglasili tudi naj bučo. Najlepšo bučo je na razstavo prinesel Janez Leskovšek, ki je dobil za nagrado povrnjeno članarino Univerze za tretje življenjsko obdobje na LUŠ, Jernej Hebar je dobil 3-mesečno članarino na Šentjurčana, Srečko Zupanc pa past za lisice.

Najlepšo stojnico je imela Tatjana Krejan Košan, ki je prejela za nagrado past za kune in LUN izdelki, ki so za nagrado prejeli 50 % popust za jezikovni tečaj na Ljudski univerzi Šentjur. Posebno nagrado za angažiranost in gostoljubje na prireditvi so prejeli člani PGD Dobje, in sicer bon za 30 evrov za čevlje Harvey. (Jure Godler)

Sorodne novice

V soboto slavili Dobjani, v nedeljo v Ločani

Jure Godler

Tudi gasilci iz Dobja pokazali obiskovalcem svojo opremo

Jure Godler

Prejeli smo: Prometne zagate na Bučn´cah

Jure Godler

Bučno juho zamenjali s tekmovanjem v luščenju bučn’c

Jure Godler

Trije pokali v Dobje in eden v Loko

Tjaša Ferlež

Svoje znanje pokazali tudi v Radečah

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več