17.4 C
Šentjur pri Celju
22/09/2023
sentjur.net

Budili občane – tokrat spet v živo in v polni postavi

Šentjur, 1. 5. 2022 – Na praznik dela – 1. maja so znova, po dvoletnem premoru po občini zaokrožili glasbeniki Pihalnega orkestra Šentjur in budili občane. Pihalni orkester vodi Jurij Hladnik. Tradicionalna budnica je bila v zadnjih dveh letih precej okrnjena – delno so vlogo bujenja prevzeli gasilci, ki so se s premičnim ozvočenjem vozili po občini, lani pa so POŠ-evci budili v okrnjeni 10-članski postavi, kolikor so maksimalno število na kupu dovoljevali ukrepi vlade. Avtobus z godbeniki je izpred Centra kulture Gustav štartal že ob “nečloveški” uri – 3:50 zjutraj. Nato pa se je ustavljal na različnih lokacijah po občini – bilo jih je 21, kjer so jih vsepovsod pričakali občani s pogostitvijo.

Iz Šentjurja so godbeniki začeli budnico v smeri Planine pri Sevnci, Prevorja, Dobrine in Gorice pri Slivnici, ter se znova vrnili v Šentjur, kjer so zaigrali v Novi vasi in Hruševcu, nadaljevali v Vrbno in se ponovno mimo Šentjurja podali na sever občine. Tam so se ustavili v Dramljah in Hotunju, Ponikvi, Dolgi Gori, Grobelnem in se krepko po 12. uri vrnili proti cilju turneje – Šentjurju. S fotoaparatom smo jih ujeli pri Domu starejših, kjer so marsikaterega godbenika že bolele ustnice od dolgotrajnega pihanja v inštrument. Končali pa so nekaj čez 13. uro na mestu kjer so začeli. (Jure Godler)

Sorodne novice

Kakšna prihodnost nas zares čaka?

Tjaša Ferlež

Po treh letih ponovno zbrani na božičnem koncertu

Jure Godler

Vreme proslavi znova naklonjeno

Jure Godler

Princesa Vrtoglavka v izvedbi šentjurskih pihalcev navdušila

Jure Godler

Prvomajska Resevna v duhu obnove planinskega doma

Jure Godler

Športna tekmovanja v večini odnesla korona

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več