4.8 C
Šentjur pri Celju
09/12/2022
sentjur.net

Budili občane – tokrat spet v živo in v polni postavi

Šentjur, 1. 5. 2022 – Na praznik dela – 1. maja so znova, po dvoletnem premoru po občini zaokrožili glasbeniki Pihalnega orkestra Šentjur in budili občane. Pihalni orkester vodi Jurij Hladnik. Tradicionalna budnica je bila v zadnjih dveh letih precej okrnjena – delno so vlogo bujenja prevzeli gasilci, ki so se s premičnim ozvočenjem vozili po občini, lani pa so POŠ-evci budili v okrnjeni 10-članski postavi, kolikor so maksimalno število na kupu dovoljevali ukrepi vlade. Avtobus z godbeniki je izpred Centra kulture Gustav štartal že ob “nečloveški” uri – 3:50 zjutraj. Nato pa se je ustavljal na različnih lokacijah po občini – bilo jih je 21, kjer so jih vsepovsod pričakali občani s pogostitvijo.

Iz Šentjurja so godbeniki začeli budnico v smeri Planine pri Sevnci, Prevorja, Dobrine in Gorice pri Slivnici, ter se znova vrnili v Šentjur, kjer so zaigrali v Novi vasi in Hruševcu, nadaljevali v Vrbno in se ponovno mimo Šentjurja podali na sever občine. Tam so se ustavili v Dramljah in Hotunju, Ponikvi, Dolgi Gori, Grobelnem in se krepko po 12. uri vrnili proti cilju turneje – Šentjurju. S fotoaparatom smo jih ujeli pri Domu starejših, kjer so marsikaterega godbenika že bolele ustnice od dolgotrajnega pihanja v inštrument. Končali pa so nekaj čez 13. uro na mestu kjer so začeli. (Jure Godler)

Sorodne novice

Vreme proslavi znova naklonjeno

Jure Godler

Princesa Vrtoglavka v izvedbi šentjurskih pihalcev navdušila

Jure Godler

Prvomajska Resevna v duhu obnove planinskega doma

Jure Godler

Športna tekmovanja v večini odnesla korona

Jure Godler

Kljub neprijaznim ukrepom budili tudi šentjurski pihalci

Jure Godler

Mlaji in budnice v pozdrav 1. maju

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več