27.1 C
Šentjur pri Celju
17/06/2024
sentjur.net

Pihalci na Martinovo napihali zlato

Ormož, 11. november 2023 – Ni posebna čast napihati, zlasti na Martinovo. Razen, če si profesionalen pihalec. Šalo na stran – letošnje Martinovo se bo članom Pihalnega orkestra Šentjur za dolgo vtisnilo v spomin. Orkester je namreč na Tekmovanju godb Slovenije pometel s konkurenco.

Kot nam je povedal predsednik Pihalnega orkestra Šentjur Vladimir Belina, so se na tekmovanje, ki je letos potekalo v Ormožu, prijavili brez velikih pričakovanj: “Po dolgem času smo se predstavili na tekmovanju. Nismo se ga udeležili zaradi ocen, bolj zaradi lastne preizkušnje. Nismo pa hoteli biti zadnji,” pove vidno vzhičen predsednik. Šentjurski pihalci so se predstavili v kategoriji zabavnega programa. Vseh deset sodelujočih godb se je moralo predstaviti s skladbo Vinka Štrucla, po katerem glavna titula tudi nosi ime, preostali del pa je prepuščen lastnemu izboru. Po preverjenem receptu so varovanci dirigenta Jurija Hladnika zaigrali priredbo evrovizijskih skladb, pod katere se podpisuje Peter Tovornik. Njegova je tudi avtorska skladba Dry Funk, ki je zaokrožila zmagovalni nastop Šentjurčanov.

Strokovna komisija je pohvalila predvsem kompaktnost zvoka in interpretacijo, skoparili niso niti s pohvalami na račun solistov. Belina ob tem omeni, da je k uspehu veliko pripomogla javna generalka, ki so jo dan pred tekmovanjem izvedli v Ipavčevem kulturnem centru v Šentjurju. Šentjurski pihalci zdaj svoje napore usmerjajo v vsakoletni koncert na dan samostojnosti in enotnosti v hruševski športni dvorani. Kot razkriva prvi med pihalci, bo koncert v dobršnem delu letos posvečen glasbi bratov Avsenik.

Sorodne novice

Božični koncert Pihalnega orkestra Šentjur znova razprodan

Jure Godler

Kakšna prihodnost nas zares čaka?

Tjaša Ferlež

Po treh letih ponovno zbrani na božičnem koncertu

Jure Godler

Vreme proslavi znova naklonjeno

Jure Godler

Princesa Vrtoglavka v izvedbi šentjurskih pihalcev navdušila

Jure Godler

Budili občane – tokrat spet v živo in v polni postavi

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več